marian morar
m install
nello construct

Muzeul de Istorie și Primăria Turda organizează o acțiune de curățenie la Castrul Roman

zamblau eugen
floris

Muzeul de Istorie Turda în colaborare cu Primăria Municipiului Turda organizează, luni 10 iulie  2017, între orele 9.00 – 14.00 Campania de igienizare a Rezervaţiei Arheologice Castrul Legiunii V Macedonica de pe „Dealul Cetăţii”.

 

Toţi cei care doresc să se alăture echipei muzeului sunt aşteptaţi începând cu ora 9.00 pe castru, în parcarea de pe str. Cetatea Romană. Igienizarea vizează obiectivele cercetate arheologic, precum complexul termal (cel mai întins ca suprafață din provincia Dacia – peste 2000 mp), clădirea comandamentului – prinicpia (0,89 ha) și elementele de fortificație (poarta de vest – porta decumna, bastionul de curtină și bastionul de nord-vest).

Castrul legionar de la Potaissa este cel mai spectaculos obiectiv arheologic din județul Cluj şi unul din cele 10 situri arheologice de interes național.

Organizarea acestei campanii are ca obiectiv atât ecologizarea vestigiilor romane şi promovarea unuia dintre cele mai importante situri arheologice din zonă, cât şi  sensibilizarea și trezirea mândriei localnicilor faţă de ruinele unui castru de legiune romană.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: