Muniţie din cel de-al Doilea Război Mondial găsită la Turda a fost detonată ieri de pirotehnişti

nello construct

Peste 100 de kilograme de muniţie neexplodată, ce datează din cel de-al Doilea Război Mondial, au fost detonate ieri de echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, în poligonul de tragere din Floreşti-Deal, scrie Ziua de Cluj.

Bombele de aruncător, proiectilele perforante şi explozive, minele antitanc, grenadele ofensive/defensive şi focoasele au fost descoperite de clujeni în timpul activităţiilor agricole, bună parte din ele fiind găsite pe traseul Autostrăzii Transilvania sau la Turda.

Potrivit ISU Cluj printre muniţiile distruse s-au aflat şi un proiectil din catergoia celor care au fost explodate zilele trecute la Iaşi, 200 de cartuşe, două bombe şi patru mine antitanc.

Reprezentanţii ISU Cluj atenţionează persoanele care localizează asemenea armament că acestea sunt obligate să anunţe serviciul de urgenţă şi să evite mişcarea sau expunerea muniţiei la căldură.
 

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: