turda campeni 1

Moții la capătul răbdării: Se anunță proteste pentru drumul Turda-Câmpeni!

La finele lunii aprilie TurdaNews informa despre faptul că s-a inițiat o petiție pentru a strânge semnături în vederea reabilitării drumului Turda-Câmpeni, având în vedere că autoritățile se ocupă doar de „cârpăceli”.

Practic artera de circulație tranzitată intens atât de locuitorii din Cluj cât și de cei din Alba și nu numai, a ajuns o rușine națională! 

Un profesor universitar clujean a inițiat o petiție pentru a determina autoritățile locale și centrale să reabiliteze drumul DN 75 Turda-Câmpeni pe segmentul de drum care aparține Județului Cluj și Județului Alba.  Într-o singură zi petița a adunat peste 1.000 de semnături.

Acum inițiatorul petiției, profesorul universitar al UBB, Irimie Popa, a anunțat protestul pe rețelele de socializare.

Protest la Prefectura Alba și Prefectura Cluj. Noi, moții, locuitori ai Văii Arieșului, Vineri 14 mai 2021, la orele dimineții, cu plecare din Câmpeni, în coloană, cu mașinile, sătui de atâta uitare și batjocură, ne vom deplasa pentru a face o ”vizită” la Prefectura Alba, continuând, în aceeași zi, cu Prefectura Cluj.

Deplasarea noastră o vom realiza cu scopul de a atrage atenția asupra stării deplorabile în care au ajuns segmentele DN 75 de la Turda la Câmpeni, pe teritoriul celor două județe. Batjocura, la care suntem sistematic și cinic supuși, trebuie să înceteze! Ne-a ajuns!

Acest protest, dacă trebuie, va constitui numai o repetiție pentru o viitoare vizită la București, pe ruta Militari-Cotroceni-Ministerul Transporturilor. Suntem moți, suntem dârji și ne vom ține de cuvânt! Mulțumim tuturor celor care ați semnat, sau care veți semna petiția https://www.petitieonline.com/drumul_dintre_turda_i..., români, maghiari, chiar și italieni, vouă care ați contribuit la cele aproape 3500 de semnături, solidari cu o cauză comună. Vă mulțumim pentru păsarea voastră și pentru sentimentul de frățietate și spiritul civic!

Vă așteptăm, pe toți, să vă alăturați nouă, la Abrud, la Alba-Iulia, La Turda sau Cluj-Napoca! Împreună suntem puternici li vom învinge delăsarea, batjocura și sfidarea unora care ne-au despuiat munții de resurse transportate chiar pe DN 75 la vale, care se folosesc cu cinism de votul nostru la fiecare rundă de alegeri!

Protestul nostru este doar o repetiție pentru ceea ce va urma. Răbdarea noastră a ajuns la sfârșit! P.S. Veți afla , în zilele următoare, aici pe FB, detalii privind plecarea în ”vizită” la Alba-Iulia și la Cluj-Napoca!”, a transmis Irimie Popa.

Citește și:

Drumul Turda-Câmpeni a ajuns o rușine pentru „Țara Moților”

ULTIMELE articole:

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.