irimie

Mircea Irimie va sprijini antreprenoriatul local

  • Domnule Irimie, aveți o bogată experiență politică, inclusiv ca deputat în Parlamentul României. Ce vă determină să candidați din nou, din partea partidului PRO România? 

Da, într-adevăr, am acumulat o valoroasă experiență, din funcții precum viceprimar în Turda, deputat în Parlamentul României, respectiv secretar de stat în Ministerul Consultării Publice. 

În perioada 2012 – 2016, cât am fost deputat în Parlamentul României, am inițiat 95 de propuneri legislative, din care 19 au devenit legi semnate de cei doi președinți ai României și produc efecte (Legea Dieteticienilor, Legea Fizioterapeutilor, Legea Turda – Oraș Martir etc ), am avut 72 de luări de cuvânt, 60 de declarații politice și 96 de interpelări, am făcut demersurile necesare la Ministerul Sănătății pentru demararea lucrărilor de modernizare a Spitalului Municipal din Turda, aducând 110 miliarde lei, am făcut demersuri la Secretariatul pentru Culte pentru acordarea de fonduri necesare lucrărilor la Mănăstirea Mihai Vodă din Turda, am făcut demersuri alături de Revoluționarii Turdeni la Secretariatul de Stat și la Parlamentul Romaniei și multe altele.

De asemenea, mă mândresc că am organizat la Turda prima delegație parlamentară pentru Roșia Montana, cu care m-am deplasat la fața locului însoțit de reprezentanți ai presei, având întâlniri și dezbateri cu Prefectul de Alba, conducerea RMGC, ONG- urile care activau pentru protecția mediului și cu aproximativ 1000 de mineri și locuitori. În urma acestei acțiuni, Parlamentul României a constituit Comisia Parlamentară care să evalueze situația, astfel că, într-o mare măsură, faptul că astăzi nu se fac exploatări cu cianuri la Rosia Montana mi se datorează și mie și asta mă onorează nespus.

Aș idei multe și pentru viitor, am experiență, cunosc mecanismele și pârghiile administrative pentru a obține rezultate, sunt onest și îmi pasă cu sinceritate de această țară. De aceea sunt în PRO România și voi pune umărul la proiectul nostru de reconstrucție națională.

  • Care sunt principalele proiecte pe care le aveți în vedere pentru un viitor mandat de parlamentar?

Mă preocupă în special tot ce ține de sprijinirea antreprenoriatului local, dar și politicile din domeniul sănătății și educației. Cred că IMM-urile inițiate de români au nevoie de sprijin și politici fiscale de stimulare și mai cred că producătorii locali merită să fie promovați, să beneficieze de niște condiții preferențiale pentru desfacerea produselor, iar multe dintre aceste aspecte pot fi asigurate și prin înființarea de asociații, clustere ale producătorilor locali.

La nivel de politici în domeniul sănătății, trebuie să intervenim de urgență, pentru că pandemia asta a scos la iveală tot ce era mai rău, tot ceea ce s-a ținut sub preș cu privire la sistemul public de sănătate. Nu avem spitale moderne, nu avem dotări și aparatură, se pare că mai nou colapsează toate secțiile ATI. E o tragedie națională, dovada incompetenței mai multor guverne, dar mai ales a celui în funcție. Cred că singura noastră șansă este să apelăm la fonduri europene pentru tot ce înseamnă vaccinuri, tratamente și medicamente în cazuri de infectare cu Covid19, iar pe termen lung, să dezvoltăm programe naționale de screening, pentru depistarea unor afecțiuni din fază incipientă, și chiar să implementăm un sistem național de telemedicină pentru asistență medicală primară, ca să degrevăm spitalele, până reușim să le modernizăm și dotăm corespunzător. 

  • Dar dintre măsurile PRO România, care vi se par cele mai importante pentru perioada următoare?

Din perspectiva mea, atât în calitate de antreprenor în industria HORECA, dar și în calitate de politician activ al partidului PRO România, cred că măsurile pe care le propunem pentru HORECA și producătorii din industria alimentară sunt necesare și cu un procent bun la alegeri, le vom și pune în aplicare. Mai precis, vorbim de cota de TVA redusă de la 9 % la 5%, eliminarea pentru 2021 a impozitului pe profit specific, impozitul pentru microîntreprinderi, taxele și impozitele datorate pentru activele corporale neutilizate din cauza restricțiilor și interdicțiilor administrative, și nu în ultimul rând, acoperirea a minimum 50% pentru chiriile aflate în plată pe perioada nefuncționării din cauza restricțiilor. Sunt doar câteva dintre măsurile care ar contribui la supraviețuirea celor care traversează această criză. 

(Realizat de Geflo Media SRL la comanda Partidul PRO România – Cluj, cod mandatar: 11200008)

Comentarii

ULTIMELE articole: