nello construct

Minorul de 15 ani, care a furat 5 cartușe de țigări dintr-un magazin din Câmpia Turzii, a fost condamnat! În urmă cu câteva zile, a fost condamnat pentru tâlhărie!

Un minor din Câmpia Turzii, care a furat dintr-un magazin în noaptea de 9/10 august 2023, a fost condamnat azi de către Judecătoria Turda. la data furtului, minorul avea doar 14 ani.

Conform acuzațiilor procurorilor, minorul a pătruns prin escaladare, intrând pe geam, în magazinul alimentar aparținând societății Prod-Aliment SRL, situat pe strada Plopilor nr. 2/C din Câmpia Turzii. După ce a intrat în magazin în acest mod, a furat 5 cartușe de țigări și suma de 240 de lei, cauzând un prejudiciu de 1.510 lei.

”Aplică inculpatului minor Ş. V. S., în vârstă de 14 ani la data comiterii faptei, măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ pe o durată de 1 an, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, prev. de art. 228 alin.(1) Cod Penal coroborat cu art. 229 alin. (1) lit. b) şi d) şi alin. (2) lit. b) Cod Penal. În baza art. 124 alin. 3 Cod Penal, atrage atenția inculpatului asupra faptului că, în cazul în care în perioada internării va săvârşi o nouă infracţiune sau dacă va fi judecată pentru o infracţiune concurentă săvârşită anterior, instanţa poate menţine măsura internării într-un centru educativ, prelungind durata acesteia, fără a depăşi maximul prevăzut de lege, sau o poate înlocui cu măsura internării într-un centru de detenţie.”, a fost decizia Judecătoriei Turda, de azi.

Tânărul a fost arestat la domiciliu, în luna mai a acestui an, fiind acuzat de tâlhărie, iar în 18 august a fost arestat preventiv în dosarul furtului din magazin.

De altfel, în urmă cu câteva zile el a primit și condamnarea în cazul tâlhăriei, persoana vătămată fiind Surgent Maria. Instanța a decis ”măsura educativă privativă a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 1 an pentru săvârşirea săvârşirea infracţiunii de tâlhărie”, în 27 octombrie 2023.

În ambele dosare, mama lui este obligată să plătească toate prejudiciile.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: