Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a avut cuvinte dure la adresa Spitalului Clinic Județean Cluj. ”E pur și simplu o rușine”, a concluzionat ministrul Voiculescu.
Ministrul a precizat că până în anul 2024 se vor face fundațiile viitoarelor spitale regionale de la Cluj, Iași și Craiova. Însă, în 2016 spunea că studiile de fezabilitate se vor termina într-un an, dar… au fost terminate doar în 2020.
„Până în 2024 vom avea fundaţiile – pot să promit – cele trei spitale regionale, şi nu numai fundaţiile ci vor fi… La Craiova, la Iaşi şi la Cluj şi pe lângă asta trebuie să începem spitale în Bucureşti, trebuie să începem spitale la Timişoara, la Braşov, la Sibiu. Sunt locuri în care infrastructura spitalicească este pur şi simplu o ruşine. Dacă vă uitaţi la un oraş precum Clujul, e o ruşine Spitalul Judeţean de acolo, Braşov – e criminal ce se întâmplă acolo. Deci lucrurile astea trebuie să funcţioneze.
(…) „În momentul acesta avem studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale: Iaşi, Cluj şi Craiova. E un lucru care ar fi trebuit, conform contactului, să se întâmple până la sfârşitul anului 2017. Din păcate, ceea ce trebuia să se întâmple într-un an s-a întâmplat în patru ani. De asemenea, ministrul Tătaru a pornit la sfârşitul anului 2019 o licitaţie pentru proiectul tehnic din păcate, nu a fost finalizată şi asta este ceea ce trebuie să fac eu acum şi grăbesc lucrurile astea împreună cu echipa mea”, a adăugat ministrul Sănătăţii.”, a declarat ministrul Sănătăţii potrivit știripesurse.ro.
Spitalul Clinic Județean Cluj a fost criticat și în guvernarea PSD, după ce fostul ministru Sorina Pintea a făcut o descindere neanunțată, în 2019.
La acea vreme, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, se ”apăra” acuzând, la rândul lui, Ministerul Sănătății.
”Aflat în campanie electorală, Ministrul Sănătății Sorina Pintea se miră la ceas de noapte și se acuză pe sine. Constatările referitoare la situația de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca sunt, de fapt, acuzații aduse propriului minister fiindcă spitalul este în subordinea directă a Ministerului Sănătății.
O miră dezorganizarea pe doamna ministru? Nu sunt ambulanțe suficiente? Nu se fac operații în weekend? Toate acestea țin de modul în care ministrul organizează activitatea ministerului, prin însăși misiunea pe care o are.
Consiliul Județean Cluj are în proprietate exclusiv clădirile Spitalului Județean și are sarcina de a investi în lucrările majore care țin de consolidarea și modernizarea clădirii. Igienizarea și lucrările curente sunt în sarcina ministerului.
Cu toate acestea, în anul 2018, Consiliul Județean a investit numai în acest spital 3.291.590 lei iar pentru primul trimestru din 2019 a alocat 1 milion de lei. Mai mult, tot pentru Spitalul Județean, Consiliul Județean Cluj a accesat și câștigat fonduri europene în valoare de 13.182.344 lei pentru dotarea ambulatoriului spitalului.”, spunea Alin Tișe în 2019.
Descoperă mai multe la TurdaNews
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.