Ministrul Educației vrea ore față în față cu elevii din această toamnă

evaluare nationala rezultate

Sorin Cîmpeanu, nu mai vrea ore online. Oficialul este convins că un eventual nou val al pandemiei nu va putea împiedica întoarcerea elevilor în bănci începând cu noul an școlar.

El spune că prezenţa fizică la cursuri este necesară pentru a stopa pierderile nu numai în plan educaţional, ci şi în plan social, comportamental pentru elevi, studenţi şi cadre didactice.

“Pierderile au fost mari şi foarte mari. După cum cred că vă amintiţi, din prima zi a mandatului meu de ministru, am declarat ca obiectiv întoarcerea la şcoală cu prezenţă fizică. Am făcut pas cu pas tot ce s-a putut face în raport cu evoluţia epidemiologică. Deci, în mod evident, sunt susţinătorul prezenţei fizice în şcoli, fără să neg avantajele pe care această perioadă le-a avut din perspectiva îmbunătăţirii abilităţilor digitale ale profesorilor, elevilor, studenţilor, dar prezenţa fizică este necesară pentru a stopa acele pierderi nu numai în plan educaţional, ci şi în plan social, comportamental pentru elevi, studenţi şi cadre didactice”, a declarat Sorin Cîmpeanu potrivit Agerpres.

Ministrul Educației a vorbit și despre situația cadrelor didactice care nu doresc să se vaccineze. Profesorii ar putea fi testați periodic, înainte de a intra în școală, propunerea fiind analizată în prezent de către Ministerele Sănătății și Educației.

În prezent, 60% din personalul din învățământ este deja vaccinat.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top