m install
nello construct

Ministerul Educației vrea să premieze elevii de 10 cu 5.000 de lei, pentru rezultatele excelente la Bac și Evaluare Națională

floris

Ministerul Educației a anunțat astăzi că a fost avizat proiectul de hotărâre de guvern privind acordarea de stimulente financiare celor 558 de absolvenţi de gimnaziu şi liceu care au obţinut media 10 la examenele naţionale din sesiunea iunie – iulie.

Conform prevederilor proiectului, fiecare dintre cei 466 de absolvenţi de gimnaziu cu media 10 la Evaluarea Naţională va fi premiat cu 2.000 de lei, în timp ce fiecare dintre cei 92 de absolvenţi de liceu cu media generală 10 în sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat, dintre care 78 la examenul naţional, inclusiv sesiunea specială, respectiv 14 la Bacalaureatul german, va fi premiat cu 5.000 de lei.

Astfel, lista nominală a beneficiarilor și modalitatea de acordare a stimulentelor financiare, urmează să fie aprobabte prin ordin de ministru.

Elevii clujeni au fost deja premiați de Primăria Cluj-Napoca

Elevii clujeni cu rezultate excelente la examenele naționale au fost deja premiați de administrația locală din Cluj-Napoca.

Primăria Cluj-Napoca le-a oferit și în acest an, atât  elevilor clujeni care au obținut media 10 la examenele naționale, cât și profesorilor, premii de 1.000 de lei, banii fiind din bugetul local al municipiului.

Recent, Consiliul Local a aprobat alocarea sumei de 60.000 lei pentru premierea elevilor care au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională, sesiunea iunie 2023, și a profesorilor care s-au ocupat de pregătirea acestora, respectiv a sumei de 4.000 de lei pentru singurul elev din județ care a luat 10 la toate cele trei probe ale examenului de Bacalaureat, respectiv a profesorilor săi la acele materii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 54 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: