Ministerul Apărării a stabilit firma care va moderniza Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii

baza-militara-campia-turzii

Baza aeriană militară aflată pe teritoriul comunei Luna, lângă Câmpia Turzii, va fi extinsă/modernizată printr-un amplu proiect, în valoare totală de 1,37 miliarde de lei (fără TVA), din care acum s-a atribuit un prim contract de 492,94 milioane de lei. Ministerul Apărării a stabilit ca asocierea Leviatan Design-Ubitech Construcții-Telekom Romania Communications a câștigat acest contract.

”Conform anunțului de atribuire publicat pe 28 iulie în SEAP, autoritatea contractantă va putea opta pentru achiziţia ulterioară de lucrări de construcţii similare în condiţiile art. 102 lit. l) din OUG 114/2011 până la valoarea de 1,37 miliarde de lei fără TVA.”, precizează siteul defenseromania.ro, care anunță și faptul că durata lucrărilor ar fi de 67 de luni.

Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii este de o importanță majoră pentru forțele NATO, care o consideră punct strategic. Americanii și-au stabilit o investiție de peste 150 de milioane de dolari în această bază militară aeriană.

„Aceste lucrări pun bazele unei prezențe îndelungate a US Air Force în România. Câmpia Turzii este o locație strategică care are nevoie de infrastructură modernă pentru asigurarea unei mai bune mobilități a misiunilor aeriene și pentru a oferi facilități de unde US Air Force poate da un răspuns rapid împotriva oricărei amenințări de securitate din regiune”, se preciza într-un comunicat al americanilor, transmis odată cu anunțarea intenției de investiții.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top