marian morar
m install
nello construct

Minihandbal: Turneul memorial „Ioan Deteşan” a fost un succes

zamblau eugen

La sfârşitul săptămânii trecute, sala de sport „George Bariţiu” a găzduit turneul de minihandbal „Ioan Deteşan”, turneu care a ajuns la a patra ediţie.

La turneu au participat în total 20 de echipe, astfel încât numărul micilor handbalişti care au evoluat sâmbătă şi duminică s-a ridicat la aproximativ 300. Terenul sălii de sport a fost împărţit în trei zone, astfel încât s-au jucat câte trei partide simultan. Fiecare partidă a avut 20 de minute, fără pauză.

Datorită faptului că cel mai important lucru a fost acumularea de experienţă şi voia bună, nu a existat presiunea scorului, fiecare dintre copii plecând acasă cu o medalie şi o diplomă.

După terminarea meciurilor, organizatorul turenului, Aurel Oroian, ne-a declarat: „Acest turneu a fost organizat pe baza cerinţelor FRH, în ceea ce priveşte minihandbalul, adică pe teren redus şi fără scor. În luna decembrie, FRH a mai organizat patru turnee zonale: la Târgu Mureş, Vaslui, Medgidia şi Craiova. La noi s-au înscris foarte multe echipe şi de aceea am luat decizia de a face trei terenuri, unde s-a jucat simultan. La sfârşitul primei zile am avut şi o discotecă a sportivilor, unde unul dintre sponsorii turneului, cofetăria Savarina, a oferit câte o prăjitură fiecărui participant. A doua zi s-a jucat cu zâmbetul pe buze, atât antrenorii cât şi copiii s-au bucurat de handbal. Acest lucru îmi dă speranţe că pe viitor nu se va mai ţine cont de rezultate, care nu sunt elocvente la acest nivel de vârstă. Trebuie să atragem copiii spre handbal, nu să punem presiune pe ei, ca şi cum ar fi profesionişti. La final, fiecare copil a primit câte o medalie şi o diplomă în memoria profesorului Ioan Deteşan, cel care a pregătit atâtea generaţii de handbalişti la Turda. Sper ca pe viitor acest gen de turnee să fie organizate şi în alte locaţii, să atragem cât mai mulţi copii să iubească acest sport minunat.” 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2