nello construct

Mihai Fugarevici, Stada România: În mai, anul viitor, fabrica de medicamente de la Turda va fi gata!

Mihai Fugarevici, directorul general al Stada România, a declarat în cadrul summitului ZF Health & Pharma că fabrica de medicamente ce se construiește la Turda și care va produce 130 de milioane de cutii de medicamente anual, ar putea fi inaugurată anul viitor în luna mai.

„Este prima investiţie de acest nivel, de peste 50 mil. euro, făcută de la zero în România de la Revoluţie încoace. Investiţia este în grafic, clădirea este în picioare. Anul viitor, în luna mai, fabrica va fi gata. Cred că este o construcţie în timp record – am pus prima cărămidă în noiembrie anul trecut. Estimăm că prima cutie de medicamente o vom produce în Q3 sau Q4 anul viitor“, a spus Mihai Fugarevici, director general al Stada România, în cadrul summitului ZF Health & Pharma.

De ce a ales Stada să construiască o fabrică de medicamente la Turda?

Fabrica de medicamente de la Turda este prima fabrică de medicamente din România construită de la 0 de către o companie internațională.

Motivul pentru care s-a ales Turda ca locație este că municipiul nostru este situat în inima unei regiuni cheie pentru Grupul Stada, declară Mihai Fugarevici.

„Am ales Turda pentru că este o localitate situată în inima unei regiuni cheie pentru Grupul Stada. Este aproape de depozitul nostru din Timişoara, aproape de unităţile de producţie din Serbia, precum şi de laboratorul nostru de testare ce deserveşte întreg grupul Stada la nivel global” – a declarat directorul general Stada România

Grupul Stada România

Grupul german Stada, prezent şi în România prin subsidiara Stada România, a marcat vânzări de 3,8 miliarde de euro în 2022, echivalentul unei creşteri de 11% faţă de anul precedent, în timp ce EBITDA s-a majorat cu 17%, până la 875 de milioane de euro.

Grupul Stada este unul dintre cele mai mari companii farma­ceu­tice din Germania şi a intrat pe piaţa ro­mâ­nească printr-o sub­si­diară în anul 1992. Compania este prezentă în 120 de ţări, având 20 de fabrici. În România, prezenţa Stada include sediul din Bucureşti, un laborator de testare a produselor în Timişoara, dar şi un depozit de medicamente, tot în Timişoara.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: