Micuța Victoria Tordai continuă lupta pentru viață, dar veștile despre starea de sănătate sunt proaste

victoria (1)

Victoria Tordai, micuța din Câmpia Turzii pentru a cărei salvare s-a mobilizat o comunitate întreagă, trece prin momente de cumpănă. Mama micuței a transmis ultimele vești despre starea de sănătate a fetiței sale dar acestea nu sunt dintre cele mai bune.

Recent, Victoria nu a mai răspuns la chimioterapie, dar deocamdată starea de sănătate este stabilă. De operatie nici nu poate fi vorba în momentul de fata, cancerul este încă activ, dar medicii de tem de complicații.

După o săptămână plina în care în fiecare zi am făcut câte o parte din evaluare, astazi am discutat cu medicii situația Victoriei. În lipsa RMN-ului, (urmează sa îl faca) și a biopsiei medulare (rezultatul nu a ajuns) situația nu e una buna. De la ultima evaluare, Victoria nu a mai răspuns la chimioterapie (2 cicluri), dar aceasta a menținut-o stabila.

Nu s-au găsit metastaze noi insa cea de la maxilar de pe partea drepta și cea de la tibie s-au mărit. Restul metastazelor și tumoarea principala au rămas neschimbate. De operatie nici nu poate fi vorba în momentul de fata, cancerul este încă activ, dar stabil, iar tumoarea principala de la suprarenale este prea mare și aproape de nervi, iar medicii nu își doresc mai multe complicații.

În urma situației de fata mâine ne internam pentru a începe un protocol nou de chimioterapie mult mai agresiv și puternic, compus din 3 curi a câte 5 zile. Medicamentele sunt noi pentru Victoria, dar medicul spunea ca acest protocol a fost foarte eficienta în cele mai multe cazuri și cu ajutorul lui tumorile se pot mici și cancerul poate fi oprit din activitate. Riscurile sunt mari ca la oricare chimioterapie, cel mai vizibil și întâlnit efect fiind diareea.

Dupa 2 cicluri sau la finalul protocolului Victoria va face din nou o evaluare pentru a se stabili în se stadiu se afla și care ar fi pasul următor.

Veștile nu sunt bune, însă credem cu tărie ca Victoria este puternica și va trece cu bine peste toate încercările. Faptul ca este energica si pozitiva ne menține și pe noi încrezători ca totul va decurge bine” a spus mama fetiței.

Citește și: 

Vești despre micuța Victoria Tordai: Din nefericire rezultatul RMN-ului nu e unul bun

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top