Meteorologii ANM au emis o prognoză valabilă pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în august?

vremea august

Nu scăpăm de ploi nici luna viitoare, mai ales în zona de nord-vest a țării, dar temperaturile vor fi, în general, apropiate de normalul perioadei.

Săptămâna viitoare revine canicula în zona noastră, la Turda și Câmpia Turzii se vor înregistra și 34 de grade C, nu sunt excluse nici aversele de ploaie însoțite de descărcări electrice și grindină.

Săptămâna 26 iulie – 2 august

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile sud-vestice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în nord-vest, iar în restul teritoriului va fi deficitar, mai ales în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 2 – 9 august

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în jumătatea nordică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval.

Cu excepția regiunilor sud-vestice și sud-estice, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în nord și nord-est.

Săptămâna 9 – 16 august

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 16 – 23 august

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în sud-vest.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor avea o tendință ușor deficitară în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, informează ANM.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top