Mechel scade producţia de oţel în 2009

Compania Mechel a anunţat că va scădea producţia de oţel cu până la un sfert. Compania siderurgică şi minieră a anunţat acest lucru cu toate că ăn primele 9 luni a înregistrat rezultate bune din punct de vedere economic. Oficialii spun că nu vor face reduceri de personal, ci vor reduce orele de muncă, pe fondul reducerii cererii şi a actualei crize economice.

„Încetinirea  creşterii economice la nivel global a pus presiune pe preţuri dar şi pe creşterea pentru multe dintre produsele noastre, fiind nevoiţi să luăm deciziile necesare pentru a ne adapta afacerile mediului financiar actual”, a declarat directorul executiv al Companiei, Igor Ziuzin, pentru presa centrală.

Vicepreşedintele grupului, Vladimir Polin, s-a declarat optimist că până la finele lui 2009 preţurile la oţel vor reveni pe un trend ascendent, confirmând că Mechel va reduce producţia de oţel cu până la 25%.

În primele 9 luni ale acestui an, Mechel a înregistrat o creştere de 131,9% a profitului, ajungând la 1,64 miliarde dolari. Veniturile companiei au crescut şi ele, cu 84,7%, la 8,58 miliarde dolari, cifră care a depăşit previziunile analiştilor.

În România, Mechel deţine combinatelşe de la Câmpia Turzii şi de la Târgovişte. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top