shutterstock 1165372963

Masa de Crăciun – cum îţi întâmpini oaspeții în acest an?

Dacă ai decis ca în acest an să organizezi acasă masa de Crăciun, este timpul să stabileşti încă de pe acum cum îţi vei întâmpina oaspeţii, de ce decoraţii ai nevoie, care va fi meniul şi ce activităţi distractive le poţi oferi.

Iată câteva idei din care să te inspiri.

Alege o temă elegantă pentru masa de Crăciun

Decorarea mesei de Crăciun te va ajuta să stabileşti atmosfera de sărbătoare şi este o ocazie minunată pentru a-ţi exprima creativitatea. Alegerea unei teme implica selectarea unei scheme de culori şi a unor elemente de design care să creeze o imagine spectaculoasă şi elegantă. Iată trei sugestii de teme pentru masa de Crăciun:

Roşu şi verde tradiţional – Creează o piesă centrală inovatoare plasând lumânări înalte şi o coroană de conuri şi crenguţe de brad. 

Alb şi auriu – Pentru o notă modernă apelează la accentele aurii. Pentru a amplifica strălucirea metalică, urmăreşte să combini decoraţiile aurii cu sticlăria. Foloseşte o fată de masă albă şi veselă şi tacâmuri simple pentru a nu estompa reflexele aurii. 

Alb şi argintiu – Dacă vrei să creezi o atmosferă eterică, completează fundalul alb cu accente argintii şi elemente naturale. În centrul mesei poţi aşeza o ghirlandă cu ornamente albe şi argintii, iar lumânările nu ar trebui să lipsească pentru a da farmec decorului. 

Caută decoraţii accesibile şi respecta un buget

Sezonul festiv poate fi foarte costisitor dacă nu ştii să te organizezi. De aceea, când vine vorba despre decoraţiile de Crăciun, nu trebuie să cheltuieşti foarte mult pentru a obţine o atmosferă fabuloasă. Poţi găsi o mulţime de modele de decoraţii care să te ajute să nu depăşeşti bugetul alocat şi multe dintre acestea le poţi face chiar tu acasă, refolosind diverse obiecte.

Ca decoraţii pentru scaune sufragerie poţi folosi panglici festive care să se integreze în schema de culori aleasă, iar pentru masa poţi vopsi câteva conuri de brad în aceleaşi culori.

Alege meniul de Crăciun

Există o mulţime de reţete şi sugestii pentru masa de Crăciun, va trebui doar să găseşti combinaţia adecvată care să ţină cont de preferinţele oaspeţilor tăi. Înainte de orice, ar trebui să te interesezi dacă vei avea invitaţi vegetarieni, dacă sunt alergici la anumite alimente şi să construieşti meniul în baza acestor informaţii. Urmează să faci lista de cumpărături şi să programezi din timp ordinea în care vei prepara reţetele. Nu uita că salatele şi unele din meniurile vegane trebuie servite imediat după preparare, iar alte reţete au nevoie de câteva ore pentru a fi gata.

Sursa de imagine:

Pixel-Shot / Shutterstock.com

ULTIMELE articole:

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.