Marţi, în căutarea Oului Magic la Tritenii de Jos

foto_042009_iepuras-triteni

Asociatia Pentru Dezvoltare Rurala Aries in parteneriat cu Primaria si Consiliul local al comunei Tritenii de Jos si Slow Food Turda organizează la Tritenii de Jos la data de 21 aprilie 2009, prima editie a evenimentului “In cautarea oului magic”. Acest gen de eveniment a fost organizat de trei ori la Turda sub denumirea Vanatoarea de Oua, avand un succes foarte mare in randul copiiilor iar anul acesta pentru prima data In cautarea oului magic a fost organizat la Mihai Viteazu si la Turda la gradinita Dr. Ioan Ratiu.

Înscris în seria de evenimente dedicate copiilor si familiei, acest eveniment celebreaza atât sărbătoarea religioasa de Paşte, cât şi Iepuraşul.

 

Cautarea oului magic se va desfasura in curtea scolii din Tritenii e Jos si va consta in “vânarea” a sute de oua de ciocolata umplute cu surprize pentru copii, pentru care copiii vor fi recompensati cu premii consistente. Nu va lipsi nici marele premiu care va fi câstigat de cel care va găsi oul magic. Pentru ca si cei mici să aibe sanse, concurentii vor fi împărtiti pe două categorii de vârstă, respectiv 2-7 si 8-14 ani. Copiii vor fi invitati să aducă cu ei cosulete din diferite materiale pentru a aduna ouăle, acesta fiind conditia pentru a participa la concurs. Marele premiu la cele doua categorii va fi cate o bicicleta.

 

Jocurile si concursurile vor avea un spatiu bine determinat cu multe activităti distractive si educative pentru copii, sectiune coordonata de voluntarii Asociatiei si cadre didactice de la scoli si gradinite din Tritenii de Jos. Aceste jocuri sunt: purtarea oului in ligura de lemn pe o pista determinata si predarea oului prin lingura coechipierului; aruncarea oului din mana in mana pana la epuizarea sirului de copii – joc de echipa; rostogolirea oului cu lingura de lemn prin iarba pe o pista bine determinata, cautarea oualor colorate ascunse in iarba; ascunderea oului de catre o echipa si cautarea lor de catre cealalta echipa; concurs de pictat pe oua; pictura pe fata, saritura cu sacul alaturi de Iepurila si altele.

 

Spectacolul va fi întregit de clovni de la Asociatia Little People din Cluj-Napoca, care vor prezenta un spectacol de magie iar actrita Ileana Portase ii va duce pe copii in lumea povestilor prin teatru interactiv. Iepurilă, mascota evenimentului, va fi prezent pentru a-i distra pe copii. În cadrul evenimentului publicul va putea vizita expozitia de pictură al elevilor din scoala si gradinita din Tritenii e Jos. Evenimentul va include si actiune de constientizare asupra importantei consumului de produse traditionale, activitate care va include un concurs de desen cu tema «Melcul», simbolul acestui concept, activitate coordonata de membri Slow Food Turda. Evenimentul se va încheia cu un spectacol sustinut de ansamblul Ion Cristureanu din Tritenii de Jos, dansatorii de la Clubul Danessa din Campia Turzii, Simpatix din Turda, Ariesana Fiii Motilor din Mihai Viteazu, Street Dance si Break Dance. Invitat special Aurel Suteu. Toate activitatile sunt gratuite pentru participanti.

 

Desfasurator “In Cautarea oului magic” – Tritenii de Jos

 

Deschidere

Ora 10.00                    Deschidere la scena:    

                        dl primar Valer Sasa si/sau consilieri –   Organizatori

Prezentator: Olimpiu Vinteler

Ora 10.00                    Jocuri si concursuri pt copii / pictura pe fata

Ora 10.00                    Simpatix in recital

Ora 11.30                    Teatru interactiv cu actrita Ileana Portase

Ora 12.00                    Spectacol cu clovni / baloane

Ora 12.00                    Clubul Danessa Cimpia Turzii

                                    (scolile din Viisoara, Luna si Tritenii de Jos)

Ora 12.30                    Break dance – Mihai Viteazu

Ora 13.40                    Street Dance    – Turda

Ora 12.50                    Ansamblul Ariesana Fiii Motilor – Mihai Viteazu

Ora 13.30                    Cautarea oului magic

Ora 13.45                    Premierea castigatorilor 

Ora 14.00                    Ansamblul Ion Cristureanu – Tritenii de Jos

Ora 14.45                    Recital Aurel Suteu

Ora 16.00                    Incheiere eveniment                 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top