PS5

”Marea țeapă Altex cu PS5” a făcut victime și în zona Turzii!

Un turdean a primit ”marea țeapă PS 5 de la Altex”, așa cum a fost denumită în presa centrală acțiunea unei practici comerciale incorecte, prin care clienții au comandat noul Play Station 5, iar după ce au primit mail-ul cu confirmarea comenzii, au mai primit unul prin care erau anunțați că, de fapt, au intrat într-o ”tragere la sorți”

”Poate lămurți și muritorii de rând de ce când ați dat drumul pe site la comenzile pentru PlayStation5 nu ați specificat că, de fapt, ne înscriem într-o tombolă.

Abia după ce am plasat comanda, pe site, pe pagina produsul PlayStation5 a apărut un banner care spunea că, de fapt, nu am cumpărat consola(deși e-mail-ul de confirmare cât și statusul comenzii spune altceva) și ca vom participa la o tombolă pentru ea. 

Voi sunteți serioși? Ați dat și pagina produsului jos in momentul de față. Eu și alți prieteni sunăm de 1 oră in Call-Center și nu suntem preluați de nimeni. Nu e normal sa faceți așa ceva.

Practic, ne-ați blocat banii, iar noi, in momentul de față nu putem face nimic pentru a anula comanda, comandă care, de fapt, este doar o înscriere la o tombolă, pentru 2 console.

Voi vă dați seama ce marketing mincinos ați făcut? Ați actualizat site-ul abia după ce au făcut oamenii “n” comenzi.

Nu scăpați fără ANPC.”, și-a manifestat revolta Eduard Vituș, care a făcut reclamații atât direct la Altex, cât și la Protecția Consumatorului.

Inițial, mailul care confirma comanda era acesta:

126134186 1300115360322553 3394763470138096108 n

Ulterior, a mai primit un mail prin care era anunțat că este înscris la o tombolă:

126298129 1300115460322543 1869699132898218931 n

Subiectul a apărut și în presa națională. Libertatea a relatat despre această procedură dubioasă.

”Lansarea consolelor Play Station 5 în România s-a lăsat cu scandal, după ce stocurile lanțurilor de electronice Altex și Media Galaxy s-au epuizat extrem de rapid. Mai exact, Altex a avut doar 660 de bucăți disponibile, dar a primit peste 5.000 de comenzi în prima zi.”, menționează sursa citată.

Ulterior, cei de la Altex au modificat pagina produsului, anunță că este vorba ”de o precomandă cu o tombolă, iar dispozitivele vor fi disponibile din 25 noiembrie”, după cum menționează Libertatea.

Altex a încercat să eschiveze în acest scandal. „Întrucât sunt doar 660 de console disponibile și pentru a asigura tuturor clienților șanse egale, retailerul organizează o tragere la sorți prin intermediul căreia poate fi achiziționată noua consolă, în baza unui regulament avizat. Altex asigură clienții că va menține o comunicare transparentă și că va pune la dispoziție toate informațiile legate de noua consolă și stocurile viitoare”, se arată într-un comunicat Altex. 

Numai că, oamenii reclamă pe bună dreptate că ei nu au pus în coșul de cumpărătiuri și nu au achiziționat participarea la o tombolă ci… chiar produsul PS 5!

Procedeul folosit de Altex s-ar putea finaliza cu o amendă din partea ANPC. „Dacă nu au fost informați de la început și consumatorii au avut posibilitatea de a comanda produsul, atunci poate îmbrăca premisele unei practici comerciale incorecte. Trebuie încetată această practică și, totodată, comerciantul poate fi amendat”, a spus Paul Anghel – directorul ANPC.

Comentarii

ULTIMELE articole: