Malurile râului Arieş au fost consolidate cu banii de la Mechel

foto_042011_mechel

Lucrările de consolidare a digului cu moloz şi construcţii din fier beton ale malului stâng al râului Arieş au fost realizate de către combinatul Mechel Câmpia Turzii. Pentru efectuarea intervenţiilor societatea a alocat resurse financiare de 80.000 de lei, potrivit conducerii acesteia se arată pe site-ul societăţii.

În ultimii ani, din cauza topirii zăpezilor, viiturilor şi ploilor de lungă durată cursul râului a fost deviat, iar o porţiune a suferit eroziuni. "Această situaţie reprezintă pericol pentru starea ecologică a oraşului, cauzând eventuale inundări a teritoriilor învecinate. De asemenea, poate afecta în sens negativ activitatea operaţională a Mechel, cauzând deranjamente în alimentarea uzinei cu apă industrială", scrie şi Ziua de Cluj.

Grupul rus Mechel are peste 7.000 de salariaţi în şase întreprinderi din România, respectiv Mechel Târgovişte, Mechel Reparaţii, Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel şi Laminorul Brăila.

Anul trecut, întreprinderilor controlate de Mechel în România au produs peste 750.000 de tone de produse finite şi au realizat investiţii în modernizare şi restructurare în valoare de peste 9 milioane de euro.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top