marian morar
m install
nello construct

Mai mulți șomeri la Cluj din cauza Mechel și Nokia

zamblau eugen

La sfârşitul lunii septembrie 2012, rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost de 5,01%, mai mare cu 0,12 procente decât cea din luna august a anului 2012 şi cea din luna septembrie a anului 2011.

Din totalul şomerilor înregistraţi, 128.393 au fost şomeri indemnizaţi şi 293.604 neindemnizaţi. Numărul şomerilor indemnizaţi a crescut cu 20.199 persoane, iar numărul şomerilor neindemnizaţi a scăzut cu 17.985 persoane faţă de luna precedentă.

Clujul avea 12.308, majoritatea fiind bărbaţi, iar rata șomajului este de 3,63%.

Cea mai importantă concediere colectivă din judeţ a fost cea de la fabrica de telefoane mobile Nokia de la Jucu, unitate în care până anul trecut lucrau 3.000 de oameni. În acest an a venit rândul ruşilor de la Mechel să anunţe că închid majoritatea secţiilor de la Câmpia Turzii, combinat care a rămas cu puțin peste 1.000 de angajați. De asemenea, în ultimii ani Bechtel a contribuit la mărirea numărului de şomeri, odată cu blocarea lucrărilor la Autostrada Transilvania, din lipsa finanţării.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2