marian morar
m install
nello construct

Mai mulți angajați ai MMM Autoparts SRL Turda s-au îmbolnăvit de COVID-19! (UPDATE 2)

zamblau eugen

Mai mulți angajați de la compania spaniolă MMM Autoparts SRL Turda s-au îmbolnăvit de COVID-19, după ce au intrat în contact direct sau indirect cu un angajat care ar fi contactat virusul la o înmormântare.

La Spitalul Câmpia Turzii, în ultimele 3 zile (vineri, sâmbătă și duminică) s-au prezentat 10 persoane, angajate ale societății MMM Autoparts SRL, care au fost confirmate ca fiind pozitive la COVID-19.

Primarul Dorin Lojigan a confirmat informația și a spus că, probabil, ar trebui luate unele măsuri pentru ca societatea să nu devină un focar COVID-19, care să afecteze incidența cazurilor în ambele localități, respectiv Câmpia Turzii și Turda.

Directorul Spitalului Turda, Ovidiu Stănilă, nu ne-a spus nimic despre faptul dacă ar exista sau nu turdeni, angajați ai MMM Autoparts SRL, care s-au prezentat la Spital și care au fost identificați ca fiind pozitivi la COVID-19.

Cei de la MMM Autoparts SRL susțin că, în total, ar fi vorba despre 12 persoane.

Conducerea societății dă asigurări că ”situația este sub control” și ”nu e vorba despre un focar”

Conducerea societății ne-a transmis unele informații și precizări despre acest caz în care mai mulți angajați ai companiei au fost depistați cu COVID-19 și spune că situația este sub control și în fabrică nu există niciun focar, pentru că s-au luat măsurile adecvate, din timp.

”Inca din luna martie 2020 compania MMM Autoparts a depus eforturi pentru combaterea si prevenirea virusului Covid, prin impunerea de reguli si proceduri interne stricte .I-am avut alaturi pe toti cei peste 500 de colegi ai nostri care au respectat regulile si au purtat echipamentul de protectie ceea ce a amanat foarte mult momentul confirmarii primului caz Covid. Intre martie si octombrie 2020, compania noastra a izolat si programat in vederea testarii Covid pe toti salariatii care ne-au informat cu privire la o posibila contaminare. Toate rezultatele au fost negative, ceea ce a dus la scoaterea din izolare si intorcerea la munca a acestora. 

La data de 19.10.2020 am avut primul caz Covid confirmat, iar in urma anchetei epidemiologice, rulata impreuna cu partenerul nostru in servicii medicale, au fost izolate 28 de persoane din care 5 contacti directi cu acesta.

Din persoanele izolate la domiciliu, mai mult de jumatate au fost testate negativ, iar alte 11 persoane au fost testate pozitiv. Prin izolarea prealabila si din timp a acestora, s-a redus riscul de infectare a altor colegi.

Multumim inca o data intreg colectivului MMM pentru implicare si cooperare in prevenirea si combaterea virusului Covid si impreuna vom continua sa luptam impotriva acestui virus.”, ne-au transmis oficialii MMM Autoparts SRL.

UPDATE 1:

Primarul Dorin Lojigan a avut o reacție virulentă la adresa celor de la MMM Autoparts SRL. Într-o postare pe Facebook, Dorin Lojigan a acuzat societatea că refuză să ia măsuri, că nu-i pasă de sănătatea oamenilor și că din acest motiv ar putea crește incidența cazurilor în Câmpia Turzii, ceea ce aduce cu sine unele restricții.

”Inconștiența celor de la MMM Autoparts Turda duce la creșterea ratei de incidență a cazurilor COVID 19 în municipiul Câmpia Turzii!

Până în acest moment au fost testate 10 persoane, cu domiciliul în municipiul nostru, care lucrează la societatea spaniolă. Deși am încercat să iau legătura cu conducerea societății aceștia refuză luarea măsurilor legale încă de azi, spunând că și mâine e in regulă.

Din pacate orice zi care trece duce la infectarea altor angajați și implicit la creșterea ratei de incidenta pentru municipiul nostru, având în vedere numărul mare de muncitori din Câmpia Turzii care lucrează acolo.

A fost sesizată Prefectura Cluj și DSP Cluj. Sper ca atitudinea societății spaniole sa nu ducă la carantinarea municipiului nostru.

Va somez sa luati masuri urgente de dezinfectare a spatiilor si testare a angajaților! Sănătatea acestora este mai importantă decât producția voastră!”, a spus Dorin Lojigan.

UPDATE 2:

Un medic de la Spitalul Municipal ”Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii a fost la fel de tranșant în acuzații aduse celor de la MMM Autoparts.

Medicul Lehel Csergo a scris pe Facebook:

”Primele cazuri au fost confirmate marți seara. Firma nu a luat măsuri de impiedicare a răspândirii bolii nici până azi!

Din cauza lor personalul medical de la Spitalul Câmpia Turzii a fost expus la maxim!”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2