m install
nello construct

Luna Solai trece la un alt nivel, produce lapte vegetal! (UPDATE)

Photos by Alin Sirb | www.instagram.com/alinsirb/
floris

Celebra fabrică de la LUNA lansează acum o rețetă proprie de lapte vegetal. Practic se trece la un alt nivel pentru brandul Luna Solai.

Laptele vegetal, din ce în ce mai cunoscut şi utilizat în dietele vegetariene, raw-vegane sau fără lactoză, cu o consistență cremoasă și un gust plăcut, este ideal pentru a da gust cafelei de dimineaţă, cerealelor de la micul dejun, smoothie-urilor sau deserturilor.

„Ştiaţi că puteţi să vă preparaţi singuri lapte din Făină proteică de dovleac? Vă lăsăm mai jos rețeta noastră preferată.

Ingrediente:
• Faină de dovleac – 150 g • Apă alcalină (pH 9.4) – 350 ml • Miere de albine – 10 g

Mod de preparare:
Într-un vas metalic vom pune făina de dovleac împreună cu apa, vom lăsa circa 1 ora la hidratat. După ce făina a absorbit apa, vom turna compoziția într-un robot de bucătărie, și vom pune mierea. Pornim aparatul pe viteza maxim și lăsăm sa mixeze timp de circa 4 – 5 minute. La final, scoatem compoziția din robot și o punem într-un tifon fin. Cu ajutorul ambelor mâini vom strânge tifonul cu mișcări circulare în sensul acelor de ceas urmărind ca la baza acestuia să curgă un lichid verzui (“lapte de dovleac”). Se va servi alături de cafea, gol ca și sursă de hidratare și proteine, sau cu o felie de pâine cu dulceață” se arată pe contul de Facebook, al Luna Solai. 

Luna Solai a început ca o afacere de familie, devenind un brand recunoscut la nivel național și chiar mondial. Produsele sunt apreciate chiar și de Casa Regală a României, iar satisfacția antreprenorilor locali este pe măsura aprecierii clienților.

Înainte de 1989, câmpurile din comuna Luna, județul Cluj, erau cultivate cu cânepă, floarea-soarelui, in, soia, mazăre și sfeclă roșie. Cu timpul, aceste culturi au devenit tot mai rare, făcând loc în special celor de porumb, grâu și floarea-soarelui. Însă o dorință a săteanului Mihai Tulai avea să schimbe, treptat, această realitate.

Cu banii păstrați pentru cumpărarea unei mașini pentru fiica cea mică, Felicia, dar și cu acordul acesteia – a cumpărat o presă de ulei cu presare la rece. După mai bine de un deceniu de procesat semințele pentru ulei, motivația tatălui a început să dispară. Muncise să-și poată crește cele două fete și să le țină la școli, însă deja se descurcau foarte bine singure.  Deși își vedea în continuarea de presă, nu mai simțea că munca lui e importantă…

„Atunci am simțit că ar fi cazul să intervin. Lucrul care mi-a trecut prin minte a fost să-l rog să facă pentru mine 1.000 de litri de ulei, luându-mi angajamentul că-i voi vinde eu în rețeaua mea de prieteni, colegi”, a povestit Felicia pentru Green Report

În 2011, la nici un an după o comandă onorată, Felicia a decis să se întoarcă în satul natal. Avea 33 de ani și un plan clar: să transforme produsele micii afaceri de familie într-unele apreciate și dincolo de granițele comunei Luna.

UPDATE:

Felicia Tulai a venit cu o precizare în acest caz: „De data aceasta aș vrea să vin cu o clarificare: rețetă de lapte vegetal este o rețetă propusa de Chef Ionuț Crișan ca și o recomandare de utilizare a făinurilor proteice pe care le facem, nicidecum intenția noastră de a lansa un produs nou!”

Citește și:

7 ani de Luna Solai. O făbricuță și o poveste….

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 54 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: