Luna: Educație financiară pe înțelesul elevilor

luna educatiefinanciara

În ziua de 2 mai 2018, în cadrul proiectului „Să vorbim despre bani şi bănci”,reprezentanţi ai Băncii Naționale a României, Sucursala Regională Cluj, au susţinut o prezentare privind istoria leului şi istoria BNR, la Şcoala Gimnazială Luna din judeţul Cluj. 

 

Elevii au avut posibilitatea să asiste la proiecții video referitoare la activitatea, funcțiile și istoria băncii centrale, cât şi despre monedele și bancnotele aflate în circulație și elementele de siguranță ale acestora.

Această acțiune a dat posibilitatea elevilor să își însușească o serie de cunoștințe financiar-bancare de bază, fiind deosebit de apreciată de toți participanții.

Dat fiind rolul major al băncii centrale în economia românească şi obiectivele fundamentale pe care trebuie să le îndeplinească, considerăm importantă implicarea BNR în domeniul educaţiei economico-financiare şi susţinerea proiectelor, care au ca obiectiv informarea cu privire la rolul, atribuţiile şi funcţiile principale ale instituţiei, în special în rândul tinerilor. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top