marian morar
adrian nap
m install
nello construct

Lucrările pe lotul „chinuit” din Autostrada Transilvania încep abia în 2025

zamblau eugen

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a obligat CNAIR să semneze contractul cu Precon pentru lotul Chiribiș-Biharia de pe Autostrada Transilvania.

Realizarea segmentului de 29 km Chibriș-Biharia, de pe A3, a fost blocată din cauza contestațiilor. Antreprenorul Precon acuza recent CNAIR pentru tergiversarea semnării contractului, în timp ce ministrul Transporturilor a dat vina pe constructor pentru blocaj.

Între timp, CNAIR a emis ordinul pentru începerea contractului Precon pe lotul Chiribiș – Biharia de pe Autostrada Transilvania, de-abia din mai 2025, la peste un an de la semnare. Există un proces pe rol cu constructorul al cărui contract a fost reziliat.

CNAIR a emis ordinul de începere a contractului pentru lotul Chiribiș – Biharia pe Autostrada Transilvania (A3) de-abia cu data mai 2025, practic la peste un an de la semnarea contractului cu Precon (Selina), a informat economedia.ro.

Astfel Ministerul Transporturilor și CNAIR mai pun încă un an de întârziere pentru lotul de 29 de kilometri, la peste 20 de ani de la contractul Bechtel, atrage atenţia fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Horațiu Cosma.

Lucrările la secțiunea Chiribiș – Biharia au început în urmă cu 20 de ani. Secțiunea, lăsată nefinalizată de compania americană Bechtel, a ajuns în mâna altor constructori de-a lungul anilor, însă CNAIR a reziliat contractele, apoi a anulat două licitații.

Durata contractului este de 24 de luni, cu 6 luni alocate etapei de proiectare și 18 pentru execuție.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2