Extinderea rețelei de apă și canalizare în comuna Luna este una din prioritățile actualei administrații locale.
Anul trecut în toamnă au început și lucrările de canalizare la Luna, acum acestea vor fi continuate, comuna fiind „prinsă” în pasul II al proiectului european derulat de Compania de Apă Arieș cu suma de 8,3 milioane de euro, bani care vor rezolva problemele pe apă și canalizare în toată comuna Luna.
La Gligorești s-au încheiat lucrările la rețeaua de canalizare menajeră și s-a început realizarea acceselor la proprietăți. Cu toate acestea canalizarea nu va funcționa până în anul 2023 decât după punerea în funcțiune a sistemului de pompare, până atunci se vor folosi fosele septice.
Potrivit primarului Aurel Giurgiu, s-au făcut investiții importante în școli pentru obținerea avizelor sanitare de funcționare și pentru ca toate unitățile de învățământ să-și primească elevii în bune condiții atât de necesare procesului de asimilare a materiei.
Grădinița din Gligorești va primi o altă destinație având în vedere că acolo funcționează o singură sală de clasă. Se încearcă obținerea de fonduri guvernamentale pentru anvelopare, acolo va fi o grădiniță cu program prelungit sau un cămin de bătrâni, explică edilul comunei Luna.
În această perioadă au continuat investițiile în infrastructură, dar se pune accentul și pe definitivarea dispensarului uman din satul Luncani.
Se lucrează la două spații pentru amenajarea interioarelor dar acestea vor fi definitivate în curând astfel ca centrul medical să fie dat în folosință cel mai probabil la finele acestei luni.
Valoarea finanțării este de 700.000 de lei, iar după finalizarea investiției aceasta va avea un cabinet de medicină de familie, cabinet stomatologic, dar și o locuință pentru medicul de familie.
Necesitatea unui dispensar medical uman a apărut după ce parohia reformată din Luncani a solicitat retrocedarea clădirii în care funcționau grădinița de familie și cabinetul de medicină de familie.
În actualul context epidemiologic și la Luna se pune accentul pe vaccinarea anti-Covid, cam 35% din populație este vaccinată, se dorește realizarea unei campanii de conștientizare a populației care se va derula și în școli cu accent pe importanța vaccinării în vederea limitării răspândirii epidemiei de COVID 19.