m install
petlinii
nello construct

Lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda ar putea fi dat în circulație în luna decembrie

floris

Un fost ministru al transporturilor este optimist în ceea ce privește deschiderea circulației pe lotul 2 din Sebeș-Turda.

Cătălin Drulă a anunțat că cei aproximativ 25 de km de autostradă ar putea fi deschiși traficului rutier luna viitoare, poate chiar de 1 Decembrie.

Într-o  declarație pentru Europa FM. fostul ministrul de la transporturi spune că lotul 2 din Sebeș-Turda se finalizează în acest an!

„Sebeș-Turda, lotul 2, se finalizează anul acesta. La 1 decembrie este data de inaugurare. Ceea ce înseamnă că vom avea o autostradă completă: sunt cei 29 de kilometri care lipsesc. Este un contract semnat în 2014 sau 2015, pe repede înainte. A fost o idee a lui Ponta, cred, în 2013, să-și lege numele de un proiect, dar a scos un studiu slăbuț la licitație. Actualizat în trei luni de la drum expres la autostradă, iar o parte de întârzieri sunt consecința acestui fapt”, a spus Cătălin Drulă la Europa FM.

Deschiderea Lotului 2 (24,25 km) ar finaliza practic darea în trafic a întregii autostrăzi A10, după ce în decembrie anul trecut a fost deschis și Lotul 1 (17 Km). Ambele loturi în lucru încă din 2014.

Finalizarea autostrăzii care leagă județele Cluj – Alba face parte din proiectul inclus în bugetul de 8 miliarde de lei pe care România îi are la dispoziție în acest an pentru infrastructura rutieră și feroviară.

Acestă sumă reprezintă fonduri europene nerambursabile și contribuție națională.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: