dana savuica in turda scaled

Locuri unde îți poți petrece duminica dacă ești turdean (votează-ți preferința!)

Duminica este ziua în care vrem să ne relaxăm, fiind conștienți că urmează o nouă săptămână, ceea ce înseamnă și o nouă zi de lucru sau de școală. Unii se relaxează stând toată ziua în pat, profitând de orele în care pot leveni, însă alții ar dori să iasă undeva, să râdă și să se simtă bine.

Într-un oraș mic, precum Turda, posibilitățile nu sunt atât de numeroase, însă dați-ne voie să vă prezentăm câteva locuri, undele deja populare, iar altele ceva mai ascunse, unde vă puteți petrecere zilele de duminică și nu numai, alături de persoana iubită, de familie sau de prieteni.

Pădurea din Băi

Screenshot 2021 07 04 at 10.44.34

Poziționată deasupra lacului Tarzan, pădurea este un loc perfect pentru duminicile în familie. Pădurea este destul de ferită de aglomerație și gălăgie, iar un picnic alături de familie și prieteni (atenție: nu se poate face foc pentru grătare!), poate fi activitatea perfectă pentru o zi de duminică însorită.

De asemenea, zona având un luminș ceva mai extins, puteți organiza, alături de prieteni, un meci de fotbal, fără a fi nevoie să plătiți închirierea terenului.

Salina Turda

Screenshot 2021 07 04 at 10.46.11

Da, Salina Turda este deja cunoscută de toată lumea, cu atât mai mult de cetățenii turdeni, însă rămâne un punct de atracție central al orașului.

Mina de sare poate fi vizitată în orice zi a săptămânii și nu doar pentru splendoarea ei, ci și pentru tratament. Medicii recomandă vizitarea salinei ca tratament pentru pacienții cu probleme respiratorii.

Așadar, dacă vă simțiți răciți, mai ales în această perioadă, nu ezitați să faci o plimbare printre pereții de sare ai Salinei.

Cheile Turzii

Screenshot 2021 07 04 at 10.47.33

Un alt obiectiv foarte bine cunoscut de locuitorii orașului Turda, însă de care nu se poate plictisi nimeni. Cheile Turzii este locul perfect unde poți „fugi” de oraș și aglomerație și nici nu e departe. Aici ai deja totul pregătit.

Defileu pentru drumeții, tarabele cu mâncare pentru a te servi cu tot ce poftești, activități distractive, precum tiroliana și mult spațiu unde puteți avea activități alaturi de cei cu care vă aflați.

Cheile Turzii este un loc perfect pentru evadarea din oraș, dar la mică distanță de acesta.

Mănăstirea Mihai Vodă

Screenshot 2021 07 04 at 10.49.26

Un loc cunoscut, dar parcă uitat totuși de oameni. Mânăstirea Mihai Vodă este vestită datorită faptului că aici zace trupul voievodului Mihai Viteazu. Dacă sunteți creștini și aveți nevoie de un moment în liniște cu Dumnezeu, Mânăstirea Mihai Vodă este cel mai potrivit loc pentru asta.

Întreaga zonă îți oferă o stare de plutire, fiind liniște și doar păsărelele se aud cum cântă. De asemenea, curtea mânăstirii a fost amenajată cu bănci și leagăne pentru copii.

Singura condiție este să păstrați liniștea, însă dacă pentru asta veți dori să mergeți, atunci nu va fi o problemă.

Cheile Tureniului

Screenshot 2021 07 04 at 10.50.52

Mai puțin spectaculoase decât Cheile Turzii care vă pun la dispoziție o mulțime de activități, însă lipsa aglomerației și a gălăgiei este ceea ce dau frumusețe acestui loc.

Cheile Tureniului sunt perfecte pentru drumeții. Aici nu găsiți tarabe cu mâncare, tiroliana sau un defileu considerabil pe care să-l puteți parcurge, însă aici găsiți liniște.

Dacă vreți doar să ieșiți din oraș, sătui de terase și zgomot, vă puteți lua câțiva prieteni și să vă bucurați de liniștea de care dispun Cheile Tureniului.

Malul Arieșului

Screenshot 2021 07 04 at 10.52.44

Perfect pentru plimbări, pentru a citi o carte bună sau pentru a sta la soare în zilele însorite. Dacă sunteți adepții plimbărilor romantice, malul râului Arieș este perfect pentru asta. Vă puteți lua partenera și să vă plimbați lent într-o zi de duminică, zi în care mașinile circulă mai puțin.

De asemenea, dacă vă doriți puțin timp singuri, vă puteți relaxa aici citind o carte bună sau făcând ceva pentru dumneavoastră, precum desenatul, peisajul venind în ajutorul dumneavoastră.

Turda este un oraș mic, fără multe posibilități sau cel puțin așa gândim majoritatea, însă avem ce face și aici, în orașul nostru.

Tot ce trebuie să facem e să vrem să găsim locuri precum acestea și activități ce ne pot pune corpul în mișcare.

Comentarii

ULTIMELE articole: