m install
nello construct

Locuitorii de pe Arieş s-au grăbit să bage în visteria locală câteva miliarde de lei vechi!

floris

La început de an, sute de turdeni au ales să-şi achitele impozitele şi taxele locale, doar că acum, din cauza majorărilor cu 16% vor fi puşi din nou pe drumuri.

Directorul executiv al Direcţiei de Impozite şi Taxe locale, Maria Turceanu, spune că au fost coletate până acum 5-6 miliarde de lei vechi, bani intraţi la bugetul local înainte de majorare.

"La impozitul pe clădiri şi teren, sumele sunt comparabile cu aceeaşi perioadă a anului precedent…dar la mijloacele de transport s-au colectat mai puţini bani decât anul trecut în acelaşi interval de timp. Gradul de încasare pe anul 2012 a ajuns la 83,4%, în uşoară scădere faţă de 2011 când a fost de 84,42%." explică Turceanu.

Turdenii care şi-au achitat taxele la stat înainte de majorarea cu 16% sunt îndemnaţi să plătească diferenta de bani până la sfârşitul lunii septembrie 2013.

Mărirea cu 16 % a impozitelor şi taxelor locale, s-a făcut respecând condiţiile impuse de Guvernul Ponta, prin care se prevede că, primăriile care au datorii, sunt obligate să mărească aceste dări.

Ori, în cazul administraţiei locale turdene, aceasta înregistrează arierate (datorii cu o perioadă mai mare de 90 de zile de la data când trebuiau achitate). Conform directorului executiv al Direcţiei Economice, Daniela Adace, datoriile provin, însă, din neplata utilităţilor în cazul locatarilor din blocurile sociale (energie electrică), din neplata contribuţiei asociaţiilor în cadrul programului de reabilitare termică/anvelopare a blocurilor, precum şi din neplata unor fonduri guvernamentale pentru Parcul Zoologic în construcţie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 55 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: