Licitație anulată pentru tronsonul de autostradă abandonat de americanii de la Bechtel

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a decis anularea licitației pentru tronsonul Suplacu de Barcău – Chiribiș din Autostrada Transilvania.

Anularea licitației pentru tronsonul de peste 26 de kilometri din Autostrada Transilvania, tronsonul Suplacu de Barcău – Chiribiș, reprezintă încă un eșec, după rezilierea contractelor cu foști constructori precum americanii de la Bechtel, spaniolii de la Corsan și anularea unei licitații anterioare, câștigată de Construcții Sibiu.

Potrivit unui document publicat pe forumul Asociației Pro Infrastructură (API) cauza anulării este faptul că nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă, conform documentului citat.

Ofertele rămase în cursa pentru acest contract nu au fost admisibile pentru că prețurile licitate ar fi peste valoarea estimată de CNAIR, au explicat surse ale API, citate de economica.net

Reamintim că lotul de 28,5 km dintre Chiribiș și Biharia face parte din tronsonul Suplacu de Barcău – Borș al Autostrăzii Transilvania. Șantierul a fost început de americanii de la Bechtel în 2004 și continuat de spaniolii de la Corsan. Contractele cu ambii constructori au fost reziliate. În 2020, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a încredințat construcția lotului orfan grupului orădean Selina, însă, la un an de la semnarea contractului, proiectul este din nou pe cale de a fi abandonat.

Citește și: https://turdanews.net/cresc-buruienile-pe-un-lot-din-autostrada-transilvania-abandonat-de-bechtel/

Valoarea estimată a contractului este de 503,69 milioane de lei fără TVA.

UPDATE: CNAIR infirmă informația

”Având în vedere informațiile apărute în presă referitoare la anularea procedurii de atribuire a contractului Proiectare și execuție pentru finalizarea Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Secțiunea 3C: Suplacu de Barcău – Borș, Subsecțiunea 3C1: Suplacu de Barcău – Chiribiș (km 4+200 – km 30+550), precizăm că aceste știri nu reflectă situația reală a procedurii, fiind extrase dintr-un document intermediar, aflat încă în analiză.

Procesul de evaluare a ofertelor este în desfășurare. În acest moment nu au fost emise Comunicările de rezultat. 

CNAIR infirmă informațiile referitoare la anularea procedurii. Ulterior finalizării procesului de evaluare și aprobării Raportului Procedurii, Autoritatea Contractanta va emite Comunicările de rezultat prin care ofertanții participanți vor fi informați cu privire rezultatul procesului de evaluare.”, a transmis CNAIR

ULTIMELE articole:

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.