m install
nello construct

“Let´s Do It, România!” a ajuns la runda cu numărul II

floris

Campania de curăţenie a întregii ţări va avea loc şi în acest an şi se va desfăşura în data de 24 septembrie. “Let´s Do It, România!” este campania cetăţenilor care cred că în România se întâmplă şi lucruri pozitive şi care vor să contribuie, chiar dacă această contribuţie este una mică.

Acţiunea reuneşte voluntarii sub sloganul "o singură zi pentru o Românie curată". Cifrele generale ale proiectului arată că anul trecut peste 200.000 de voluntari au participat la curăţenia de pe data de 25 septembrie 2010, din toate cele 41 de judeţe ale ţării, şi că au fost colectaţi peste 55.000 de saci cu deşeuri.

Reamintim că anul trecut în luna septembrie, sute de voluntari din Turda şi Câmpia Turzii s-au întâlnit pentru a da curs campaniei organizate la nivel naţional "Let's Do It, Romania!". Zonele principale ecologizate au fost: Staţiunea Băi Sărate (Lacul Tarzan, Lacul Cichy, Lacul Roman), Malul Arieşului, Drumul spre cariera de piatră, Cheile Turzii şi nu numai!

Cantitatea de deşeuri adunată la Turda a fost de 800 de saci, adică aproximativ 3.200 de kilograme.

Iată comunicatul oficial al acţiunii:

Odata cu lansarea oficiala a noii editii, a fost publicat in premiera si raportul oficial pentru actiune realizata in 2010, pe data de 25 septembrie. Acesta poate fi gasit si pe site-ul proiectului, www.letsdoitromania.ro. Raportul contine informatii despre etapele urmate pe parcursul anului 2010, pe fiecare dintre domeniile importante ale proiectului: project management, comunicare, IT, logistica, fundraising, dar si cifre relevante si lucruri mai putin stiute din interiorul echipei.

Cifrele generale ale proiectului arata ca peste 200 000 de voluntari au participat la curatenia de pe 25 septembrie, din toate cele 41 de judete al tarii, care au strans peste 55 000 de saci de deseuri.  Pe partea de organizare, 5 autoritati centrale si peste 2.000 de autoritati locale au fost implicate pe parcursul proiectului, impreuna cu 1289 organizatori la nivel national (60 organizatori nationali, 21 coordonatori regionali, 84 organizatori judeteni si 1145 organizatori locali). Au fost implicati peste 294 parteneri de logistica (salubrizare, valorificare si depozitare), peste 350 companii si peste 255 ONG-uri.

In anul precedent au participat 12 000 de voluntari in judetul Cluj, iar in acest an ne propunem sa formam o echipa de 20 000 de voluntari care sa se implice la fel de mult, dat fiind faptul ca necesitatea campaniei provine din cererea acestora.

Noutatea principala din acest an este reprezentata de noul sistem de cartare, care va fi bazat de data aceasta pe “zone de cartare”, de aproximativ 3×3 km fiecare (numite si griduri). Fiecarui voluntar care se inscrie pentru cartare isi va alege zone de cartare proprii, iar raportarea se va face incarcand pe intranetul proiectului informatiile de pe teren. Noul sistem permite calcularea procentajului cartat din fiecare judet, dar si alocarea resurselor in zonele cu probabilitatea cea mai mare de a exista gunoi. Obiectivul final al acestui sistem este Harta Deseurilor, instrumentul cheie pentru organizarea voluntarilor pentru ziua de curatenie. Harta Deseurilor va sta la baza Registrului National al Deseurilor, gandit ca un instrument de monitorizare a zonelor cu probleme din Romania, util pentru autoritati si organizatori.

Anul acesta, “Let`s Do It, Romania!” isi propune sa depaseasca recordul stabilit anul trecut si sa mobilizeze 500 000 de voluntari in ziua de 24 septembrie. Echipa de proiect beneficiaza de suportul mai multor parteneri de elita, recunoscuti pentru profesionalism in ariile lor de expertiza: Institutul Roman de Training si Ascendis (training), Asociatia Romana de Salubritate, Urban si Romprest (logistica), Friends (advertising). De asemenea, Comunitatea “Let`s Do It, World!” este sustinuta oficial de Parlamentul European, 406 membri au semnat Declaratia Nr. 3/2011, prin care isi ofera suportul pentru LDIW si vor cere Comisiei Europene imbunatatirea legislatiei UE cu privire la managementul deseurilor.

La nivel judetean, ne dorim o colaborare cu autoritatile locale: Consiliul Judetean Cluj, Prefectura si primariile judetului Cluj.

Liviu Man – coordonator regiunea Turda-Campia Turzii, liviuman2006@yahoo.com

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 55 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: