Lebedele revin la Turda, în așteptarea momentului în care se vor finaliza lucrările la Zoo Turda… Care-i situația dosarelor din instanță?!

nello construct

Se știe că păsările au un mecanism intern care le ajută să revină în locurile în care au trăit sau chiar s-au născut. Cam așa se poate explica și apariția lebedelor în zona Băilor Turda, acolo unde, în urmă cu ceva ani, puteau fi regăsite pe lacul de la Zoo Turda.

Proiectul Zoo Turda trebuia finalizat în anul 2012. Pe hârtie, cel puțin. Chiar se anunțase, la un moment dat, că din 2012 se va deschide publicului. Evident, era înainte de campania electorală din 2012…

Citește și: Grădina zoologică de la Turda va fi redeschisă abia în primăvara anului viitor

Ulterior, au ieșit la iveală grave nereguli. Pe TurdaNews le-am sesizat și chiar am ”săpat” mai adânc, dezvăluind rețeaua care a fost creată pentru a se proteja orice informație compromițătoare despre investiția de la Zoo Turda, acolo unde au dispărut o sumedenie de bani.

Citește și: De la Zoo Turda au ”dispărut” 3.000.000 de lei!

Deși TurdaNews a scris despre nereguli încă din 2013, DNA Cluj a demarat un dosar de cercetare abia în vara anului 2016, după alegerile locale. Cercetările au durat alți vreo 5 ani. Așa că în instanță a ajuns abia prin anul 2021.

Citește și: Dosarul ”Jaful de la Zoo Turda” poate începe! La 8 ani de la săvârșirea faptelor și la 5 ani de când DNA Cluj a început cercetarea!

Iar odată cu noile ”beneficii juridice”, aduse în favoarea infractorilor (prescripția faptelor), dosarul s-a fâsâit precum o flatulență urât mirositoare. Iar primul beneficiar a fost un om de afaceri, care trebuia să execute unele lucrări la Zoo Turda și care a dat mită unui funcționar de la Curtea de Conturi (Cluj), ca să închidă ochii la neregulile constatate.

Citește și: Omul de afaceri implicat în Dosarul Zoo Turda a fost achitat! Fapta s-a prescris!

Cel mai probabil, cam la fel va fi finalul și pentru celelalte dosare care vizează Zoo Turda, respectiv cel al funcționarului public (Isai Gheorghe) și cel al singurului găsit ”vinovat” de toate neregulile de la Zoo Turda, fostul șef al Urbanismului din Primăria Turda: Dumitru Iosif.

Între timp, dosarul acestuia din urmă a ajuns la al 26-lea termen, doar la instanța de fond (Tribunalul Cluj), stabilit pentru data de 12 octombrie 2023. Practic, la peste 2 ani de la începerea judecății, încă nu sunt perspective de finalizare. Dar, fără încheierea acestor dosare, care ar trebui să stabilească niște vinovați și responsabilitatea prejudiciilor, sunt șanse minime de a se continua lucrările.

Așa că…

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

2 Comentarii
Cele mai votate
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: