nello construct

Lansare de proiect: „Hepatita, un adversar silențios”

apah conferinta

Proiectul “ Hepatita, un adversar silentios”, proiect cofinantat din bugetul local al municipiului Campia Turzii, al carui  beneficiar este Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania filiala Cluj, se implementeaza in municipiul Campia Turzii, in perioada 24.09.2019 – 28.11.2019.

Scopul proiectului este regenarea capacitatii de emulatie si de reactie a comunitatii prin actul social iar obiectivul general este depistarea persoanelor din grupurile vulnerabile, infectate cu unul dintre virusii hepatitici B sau C.

Obiective specifice proiectului sunt:

  • cresterea calitatii vietii persoanelor vulnerabile prin actiuni de testare pentru depistarea infectiei cu virusi hepatitici B sau C prin recoltare de probe sanguine de catre asistenti medicali voluntari, probe care vor fi prelucrate de Laboratorul partener, urmand ca rezultatele sa fie distribuite in plicuri sigilate in vederea asigurarii confidentialitatii;
  • organizarea unei intalniri cu participarea unui psiholog, pentru persoanele depistate ;
  • persoanele depistate ca fiind infectate cu unul dintre virusii hepatitici B sau C vor fi indrumate catre medicii specialisti in vederea luarii in evidenta si inceperii tratamentului acolo unde este cazul;

Grupul tinta al proiectului este format din 200 persoane apartinand grupurilor defavorizate.

Prin derularea acestui proiect, Asociatia urmareste cresterea gradului de constientizare cu privire la hepatita virala, cresterea numarului de persoane testate si diagnosticate, reducerea transmiterii virusurilor hepatitice, reducerea morbiditatii si mortalitatii prin hepatite virale. Aceste obiective se aliniaza la cele propuse de Ministerul Sanatatii in Planul – cadru national privind controlul hepatitelor virale pana in 2030 .

Valoarea totala eligibila a proiectului este de 13090 lei din care finantarea  nerambursabila din bugetul local al municipiului Campia Turzii este de 11680 lei.

Pentru mai multe informatii privind proiectul ne puteti contacta la nr. de telefon 0757462406 sau pe adresa de e-mail: apahrocluj@yahoo.com

Coordonator proiect: Marginean Catalina

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: