La Tureni se intenționează derularea unei ample campanii de vaccinare anti-COVID

manaila-kis

În proporție de 40% populația comunei Tureni este vaccinată anti-COVD dar autoritățile fac pregătiri pentru valul 4 al pandemiei.

Potrivit datelor prezentate de DSP Cluj la ora actuală sunt 5 cazuri COVID în comună iar incidența a ajuns la 2,28 la mia de locuitori. Din unele date neoficiale rezultă că numărul cazurilor va crește în perioada următoare, câțiva participanți la o nuntă s-au îmbolnăvit iar de acolo au reapărut infecțiile la nivelul comunei.

Primărița Daniela Mănăilă spune că se va realiza o amplă campanie de conștientizare a populației privind importanța vaccinării anti-COVID împreună cu medicul de familie Andreea Kis, se va merge și prin școli și se va discuta cu părinții și cadrele didactice.

Medicul Andreea Kis spune că este important ca populația care este reticentă la vaccin să se informeze din surse oficiale, să discute cu cadrele medicale și să obțină informații bazate pe studii științifice nu pe date culese de pe rețelele de socializare.

În același timp odată cu începerea anului școlar elevii au avut plăcuta surpriză să se întoarcă în săli de clasă curate și igienizate dotate cu table interactive, videoproiectoare și laptopuri, totul printr-un proiect cu finanțare europeană, cofinanțat din Bugetul Local de Venituri și Cheltuieli al Comunei Tureni, care a presupus un efort financiar în valoare de 470.000 lei.

De asemenea, profesorii vor primi laptopuri ultraperformante, iar elevii din toate clasele vor beneficia de tablete.

Vestea bună pentru locuitorii comunei este că au început lucrările la rețeaua de apă și canal, la Ceanu Mic și Mărtinești. După finalizarea celor două sate, lucrările vor continua la Comșești și Tureni, apoi aducțiunea de apă va ajunge la Micești.

Ultima etapă presupune racordul localității între comuna Tureni și municipiul Turda, punctul final fiind stația de epurare de la Câmpia Turzii.

Lucrările derulate de Compania de Apă Arieș în cadrul acestui proiect sunt de 19 milioane de euro la Tureni.

Nu în ultimul rând au început demersuri pentru obținerea statutului de stațiune turistică a comunei Tureni, având în vedere obiectivele de o frumusețe rară existente în comună.

Te rugăm să accepți cookie-urile YouTube pentru a viziona acest video. Acceptând, vei avea acces la conținutul video de pe canalul YouTube al TurdaNews, care este un serviciu oferit de o terță parte.

YouTube – politica de confidențialitate 

Dacă accepți, opțiunea ta va fi salvată și pagina se va reîncărca cu noile setări.

 

 

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top