La Turda va lua fiinţă un nou centru de sănătate

foto_042011_tudor-stefanie-bazin

Acesta va fi localizat la parterul hotelului Potaissa din zona centrală şi va costa 8-10 miliarde de lei vechi, bani care ar putea proveni din bugetul propriu al societăţii Salina Durgău SA sau prin aport la capitalul social, din partea administraţiei locale, care este acţionar unic.

În cadrul unei conferinţe de presă, primarul Tudor Ştefănie a avansat câteva informaţii privind crearea unui centru de sănătate care să vină în sprijinul turiştilor ce vor vizita Salina Turda şi care pot beneficia de un pachet complet cu cazare, transport, masă şi îngrijire medicală de specialitate.

Proiectul realizării centrului de sănătate la parterul şi subsolul hotelului „Potaissa” se află deja în faza studiului de fezabilitate şi este realizat ca urmare a creşterii „explozive” a numărului de turişti în special pe perioada verii. Complexul hotelier din zona Băilor Sărate are nevoie de câteva zeci de milioane de euro pentru realizare, până la găsirea unor persoane dispuse să investească în „concept”, soluţia identificată de administraţia locală turdeană vine să ofere o alternativă viabilă turiştilor.

„Vom fi nevoiţi să realizăm rapid o ofertă de tratament complex, acest lucru noi l-am gandit în interiorul hotelului Potaissa unde există spaţii de cazare suficiente… Proiectul prevede şi reabilitarea bazinului vechi, vor mai fi alte zone de bazine mici pentru tratament, jacuzzi, saună, bazin de inot pentru copii. La demisol vor fi elementele de tratament, fizioterapie, electroterapie, masaj, asistenţă medicală etc”, spune primarul Tudor Ştefănie.

Edilul a mai precizat că speră la realizarea obiectivului până la finele lunii august pentru a „prinde” turiştii care vin în sezonul estival la Turda.

Staţiunea de lux de la Turda va dispune pe lângă hoteluri de trei, patru şi cinci stele şi de patinoar, hipodrom şi teren de golf. Proiectul staţiunii balneare, care este iniţiat şi promovat de Primăria Turda, este în căutarea de investitori, fiind prezentat recent la forumul de afaceri arabo-român.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top