La Turda se dispută „paternitatea” proiectului privind scoaterea traficului greu din oraş

foto_112010_autostrada-finantare

Autostrada Transilvania ar urma să fie legată de varianta ocolitoare sud-est Vâlcele – Apahida prin comunele Sănduleşti şi Tureni, a anunţat în urmă cu ceva timp Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj.

Costurile pentru realizarea legăturii între Autostrada Transilvania şi centura Vâlcele – Apahida sunt estimate la 5 milioane de euro. Pentru executarea tronsonului de 6 km, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj (DRDP) va organiza anul viitor o licitaţie publică.

Proiectul ar avea ca şi beneficii printre altele şi degrevarea municipiului nostru de traficul greu, fluidizarea circulaţiei impunîndu-se ca un element de strictă necesitate în actualele condiţii.

Între timp viceprimarul Turzii, Lucian Nemeş, aminteşte că a fost parte a programului său electoral, iar primarul Tudor Ştefănie replică următoarele: "Proiectul privind legarea A3 de centura Clujului este unul mai vechi şi că nu Lucian Nemeş l-a conceput!".

Până nu demult, în viziunea unor politicieni, centrura de ocolire a Turzii era inutilă atâta vreme cât se poate circula pe autostradă de la Gilău la Câmpia Turzii… 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top