La finele lunii februarie are loc etapa locală la Educaţie tehnologică

Olimpiada Şcolară la Educatie tehnologică, faza locală se va desfăşura în 28 februarie. În judeţul Cluj, numai în cinci instituţii din Cluj-Napoca, Turda, Dej şi Gilău, se vor susţine aceste testări. Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, fiecare unitate de învăţământ va avea posibilitatea să trimită maxim trei elevi pentru faza locală a olimpiadei.

Cei care vor merge mai departe la faza judeţeană a Olimpiadei la disciplina Educaţie tehnologică vor susţine probele la finele lunii martie, urmând să fie luaţi în evidenţa Centrului Regional de Excelenţă Cluj.

 

Una caldă, alta rece

 

Unicul Centru Regional de Excelenţă pentru copii supradotaţi, care are în subordine judeţele Maramureş, Cluj, Bihor, Bistriţa, Satu Mare şi Sălaj, este la un pas să fie închis. Celelalte opt centre din ţară nu mai funcţionează din lipsă de fonduri, în ciuda existenţei legislaţiei care prevede alocarea acestora de la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT). Centrul Regional de Excelenţă se află în subordinea Centrului Naţional de Excelenţă (CNE), o structură din MECT, care are un statut incert., pentru că niciodată acesta nu a fost finanţat de la bugetul ministerului de resort, la fel şi centrele din ţară.

Comentarii

ULTIMELE articole: