m install
petlinii
nello construct

La CNMV poate preda ORICINE la catedra de Matematică, rezultă din precizările ISJ Cluj!

floris

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a transmis un comunicat de presă în care susține că Ovidiu Vancea ”Balibacea”, cunoscut pentru activitatea sa din lumea interlopă, a ajuns să predea la unele clase de la Colegiul Național ”Mihai Viteazu” în mod întâmplător, pentru că și-a dorit asta, fără ca directoarea Codruța Andreica să aibă habar!

ISJ Cluj explică faptul că Ovidiu Vancea a ajuns să predea la CNMV pentru că ”și-a exprimat indirect disponibilitatea de a suplini un profesor aflat în concediu medical”, că ”nu a fost încheiat niciun contract de muncă cu acesta pe durată determinată” (practic, o ilegalitate), că ”nu se poate vorbi de existența unor relații de muncă între conducerea Colegiului Național ”Mihai Viteazul” Turda și domnul Ovidiu Vancea” și că ”directorul instituției nu a avut nicio întrevedere, respectiv dialog direct cu persoana asociată ca profesor de matematică”.

Explicațiile ISJ Cluj scot la lumină fapte deosebit de grave, în condițiile în care se recunoaște că la CNMV poate ajunge să predea la ore ORICINE, fără ca oficialii colegiului să aibă habar! Situația a fost făcută publică de elevi de la CNMV, care le-au spus părinților că la orele de Matematică le-a venit ”nenea Balibacea”, nimeni altul decât un cunoscut lider al lumii interlope, din perioada în care părinții lor erau mai tineri! Ovidiu Vancea a fost implicat în mai multe dosare penale, în urmă cu 10-20 de ani, inclusiv în dosare care vizau traficul de droguri.

De menționat că astfel de incidente care pun sub semnul întrebării inclusiv siguranța elevilor din CNMV, nu s-au produs nici la licee considerate a fi cu standarde mai ”joase”, comparativ cu liceul de elită turdean.

Citește și: Profesorii de la Colegiul Național ”Mihai Viteazu” Turda, în grevă japoneză! (UPDATE)

Precizările Inspectoratului Școlar Județean

”În contextul mediatizării în presa locală și centrală a calității de profesor al Colegiului Național ,,Mihai Viteazul” Turda a domnului Ovidiu Vancea, clarificăm faptul că acesta nu a fost și nu este profesor al Colegiului Național ”Mihai Viteazul” din Turda, județul Cluj.

Având în vedere faptul că un profesor de matematică al unității se află în concediu medical, domnul Ovidiu Vancea și-a exprimat indirect, printr-un profesor al colegiului, disponibilitatea de a suplini profesorul de matematică aflat temporar în concediu medical, însă nu a fost încheiat niciun contract de muncă cu acesta pe durată determinată.

Încheierea unui contract de muncă, inclusiv pentru o perioadă determinată, presupune ca solicitantul să facă dovada unui cazier judiciar, să prezinte aviz psihologic și adeverință de la un cabinet de Medicina Muncii, din care să reiasă că este apt să predea în învățământ.

Aceste documente nu au fost aduse în atenția conducerii unității, spre analiză, în consecință, nu se poate vorbi de existența unor relații de muncă între conducerea Colegiului Național ,,Mihai Viteazul” Turda și domnul Ovidiu Vancea.

În plus, directorul instituției nu a avut nicio întrevedere, respectiv niciun dialog direct cu persoana asociată ca profesor de matematică al Colegiul Național ,,Mihai Viteazul” Turda, potrivit punctului de vedere comunicat Inspectoratului Școlar Județean Cluj de către directorul colegiului.”, se precizează în comunicat.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

19 Comentarii
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: