nello construct

La Cluj, elevii și studenții pot circula GRATUIT cu autobuzul!

Sâmbătă, Consiliul Județean Cluj a aprobat un proiect de hotărâre prin care elevii și studenții clujeni vor avea parte de anumite facilități privind transportul public.

Practic, prin aprobarea acestui proiect, elevii clujeni beneficiază de transport gratuit pe toate liniile urbane. De asemenea, în acest an, vor beneficia de gratuitate pe mijloacele de transport în comun și elevii care locuiesc în zona metropolitană și învață în Cluj-Napoca.

În cazul studenților, noul regulament prevede gratuitate pentru studenții înrolați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate.

Primăria municipiului Cluj-Napoca asigură finanțarea a 10% din prețul abonamentelor, 90% fiind acoperit de minister.

Cele două regulamente pot fi consultate pe https://primariaclujnapoca.ro/cetateni/dezbateri-publice/

ÎN ATENȚIA STUDENȚILOR, MASTERANZILOR ȘI DOCTORANZILOR DIN CLUJ NAPOCA

Compania de Transport Public Cluj-Napoca anunță că eliberează abonamente de transport gratuite si cu reducere pentru studenții, masteranzii și doctoranzii cu vârsta sub 30 de ani, înscriși în anul universitar 2023-2024 la Universitățile din Cluj-Napoca, la învățământ cu frecvență.

Pentru a evita cozile si a reduce timpii de așteptare, vă rugăm să vă programați on-line accesând butonul SOLICITARE ABONAMENTE PENTRU STUDENȚI de pe site-ul nostru www.ctpcj.ro sau link-ul: https://e-primariaclujnapoca.ro/ctp/.

Pentru ridicarea cardului/abonamentului la data, ora și Centrul de vânzare alese, cu următoarele documente:
  • cartea de identitate
  • cardul de transport (daca dețineți deja unul)
  • carnetul de student (vizat la zi dacă nu ați fost găsit în Sistemul informatic al învățământului)
  • pentru abonamentele metropolitane aprobate de comunele Apahida, Baciu, Chinteni, Ciurila, Florești, Gilău este necesar să aveți domiciliul stabil pe raza comunei sau să prezentați o adeverință de la Primăria UAT-ului privind acordarea gratuității.

Ulterior veți putea reîncărca trimestrial/lunar abonamentul de la AUTOMATELE din stații, înainte de expirarea abonamentului de pe card. Lista centrelor de carduri o găsiți accesând următorul link https://ctpcj.ro/index.php/ro/ticketing/centre-ticketing

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: