La Câmpia Turzii se închid microrampele dedicate deșeurilor vegetale

amenda

În conformitate cu Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.38/2016 și Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 39/2016 ?????????? ????????ă ? ??ș??????? a devenit obligatorie la nivelul întregii țări.

Acest lucru este specificat inclusiv în noul contract cadru de delegare a serviciului de colectare și transport a deșeurilor dintre Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „ECO-Metropolitan Cluj” și ?? ???????? ??.

Ca urmare a acestor reglementări, toate microrampele dedicate colectării deșeurilor vegetale, unde – în mod ilegal – anumiți cetățeni depozitau și deșeuri provenite din construcții, vor fi desființate, pe raza Municipiului Câmpia Turzii.

Deșeurile menajere și reciclabile se vor gestiona în felul următor:

? Cetățenii care locuiesc la bloc vor utiliza saci menajeri diferiți pentru fiecare fracție și vor depozita deșeurile, la punctele gospodărești conform schemei pe culori:

? deșeurile din hârtie și carton (ambalate separat, în saci menajeri) se vor depozita în eurocontainerele ALBASTRE;

? deșeurile din sticlă (ambalate separat, în saci menajeri) se vor depozita în eurocontainerele VERZI;

? deșeurile din plastic și metal (ambalate separat, în saci menajeri) se vor depozita în eurocontainerele GALBENE;

⚫ deșeurile reziduale, respectiv resturi de fructe, legume, resturi de mâncare etc. (ambalate separat, în saci menajeri) se vor depozita în eurocontainerele NEGRE;

? deșeurile vegetale, respectiv resturi de plante de apartament etc. (ambalate separat, în saci menajeri) se vor depozita în eurocontainerele MARO.

? Cât privește cetățenii din zonele de case, aceștia vor primi RECIPIENȚI DE PLASTIC și SACI MENAJERI care vor respecta codul de culori pentru fiecare fracție de deșeuri.

❗ ATENȚIE, NERESPECTAREA CONDIȚIILOR DE COLECTARE SELECTIVĂ ȘI DEPOZITAREA NECONFORMĂ A DEȘEURILOR atrage după sine sancționarea cu amendă cuprinsă între 3000 și 6000 de lei, pentru persoane fizice, respectiv între 20.000 și 40.000 de lei pentru persoanele juridice, conform Legii 211/2011!

Împreună, cu responsabilitate și grijă față de mediu, contribuim la un oraș curat și european!

Direcția Relații cu Comunitatea

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top