marian morar
m install
nello construct

La Câmpia Turzii, PSD atacă administrația PNL, după ce vârstnicii au fost duși să vadă obiectivele de investiții

zamblau eugen

Inițiativa recentă a Primăriei Câmpia Turzii, condusă de primarul PNL Dorin Lojigan, nu a fost deloc pe placul celor de la PSD, care au acuzat că liberalii folosesc autobuzele pentru ”campanie electorală”.

Disputa pare a avea la mijloc un electorat care, tradițional, este votant PSD, însă care are ”cultul muncii” mai dezvoltat și vede cu alți ochi ceea ce se face în urbe. Și nu este de neglijat faptul că este tocmai electoratul care și iese la vot!

Autobuze pentru vârstnici, asul din mâneca lui Lojigan

Conform datelor statistice pe care le deținem, la alegerile locale din toamna anului 2020, din cei 8.516 votanți prezenți la urne, 20.6% aveau peste 65 de ani, iar 41.7% aveau vârsta de 45-64 ani. Atunci, Dorin Lojigan (PNL) a adunat 46.98% dintre voturi, în timp ce Gheorghe Rece (PSD) a avut 20.24%.

Primăria Câmpia Turzii a demarat acțiunile de acest gen mai la începutul lunii octombrie, după o întâlnire cu seniorii orașului, care a avut loc la sediul primăriei, cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor vârstnice. După acea întâlnire, vârstnicii au fost duși cu autobuzul la mai multe obiective de investiții, pentru a vedea cu ochii lor ce se face în localitate.

”Astfel, seniorii au putut vedea tot ceea ce se face, pentru comunitate, în Municipiul Câmpia Turzii. Activitatea a avut efectul scontat, seniorii noștri declarându-se impresionați de investiții, dar și de deschiderea executivului local, în raport cu ei.

Suntem încântați să interacționăm constructiv cu toți membrii comunității, iar ori de câte ori veți avea întrebări privind dezvoltarea urbană vă vom informa direct, în mod oficial!”, a transmis Primăria Câmpia Turzii.

Citește și: Primăria Câmpia Turzii: Activitate inedită, împreună cu seniorii orașului

PSD: ”Am transformat Primăria într-o agenție de turism electoral”

Reacția PSD Câmpia Turzii nu a întârziat să apară, mai ales că acțiunea cu plimbatul pensionarilor la obiectivele de investiții a continuat și se pare că va continua, fiind o bună oportunitate pentru a arăta acestei categorii de cetățeni locurile în care se lucrează și la care, probabil, nu au un acces facil. Fie pentru că nu au traseu, fie pentru că nu știau sau fie din cauza problemelor de mobilitate.

„Fac un apel în calitate de președinte al organizației PSD Câmpia Turzii către administrația locală din Primăria Câmpia Turzii. Vreau să nu mai folosiți autobuzele, banii cetățenilor municipiului Câmpia Turzii pentru campania electorală. S-a terminat să acceptăm toate furăciunile care le faceți.”, a transmis Avram Gal, președintele PSD Câmpia Turzii.

Citește și: PSD Câmpia Turzii trage un semnal de alarmă față de acțiunile Primăriei, în prezent condusă de PNL (VIDEO)

Miza acestor disensiuni este tocmai electoratul vârstnic. Iar în acest context, declarația lui Avram Gal poate fi privită ca una politică, deocamdată, atâta timp cât nu se formulează nicio plângere penală concretă, pentru ”furăciuni”.

Ce urmează?! Cine deschide ”cutia Pandorei” cu plângeri penale?!

De partea cealaltă, cel mai probabil, Dorin Lojigan profită de faptul că autobuzele încă nu au fost predate în gestiunea noii societăți de transport locale, fiind în gestiunea Primăriei, așa că le poate utiliza, motivând că reprezintă o campanie de informare la nivelul comunității. Și, practic, împușcă cel puțin doi iepuri deodată: popularizează noile autobuze în rândul electoratului vârstnic (care, probabil, va avea și anumite facilități de transport local) și popularizează obiectivele de investiții, experiența directă a pensionarilor putând fi apoi greu de zdruncinat cu mesaje de tip electoral-politic.

Și este evident că PSD-iștii și-au dat seama că inițiativa Primăriei le-ar putea da o lovitură puternică, din punct de vedere electoral, pentru că au continuat, virulent, cu atacuri pe această temă.

”Așa se face politica astăzi, nu-i așa, dle Primar PNL? Sub masca generoasă a „activităților pentru vârstnici”, am transformat Primăria într-o agenție de turism politic…care oferă excursii gratuite la obiective „aproape” finalizate. Astăzi, vârstnicii de la UDMR au avut „privilegiul” de a fi introduși în această lume a proiectelor în așteptare. Și dacă tot vorbim de „privilegii”, se întreabă lumea prin oraș…despre cei 1800 litri de motorină din „caietul special” al acelei societăți atât de dragi dumneavoastră. Oare motorina a avut destinație pentru astfel de tururi pitorești sau pentru alte „afaceri”? Sper că nu vă așteptați să cred că aceasta este „noua normalitate” în politica locală.”, a acuzat PSD Câmpia Turzii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2