Jurnalistul Gelu Florea, amenințat cu bătaia: ”Când te prindem, vai de tine! 2-3 zile stai în pat!”

andrei cristian

Jurnalistul Gelu Florea, de la TurdaNews, a fost amenințat azi, prin intermediul rețelei de socializare Facebook (Massenger). Persoana care l-a amenințat are contul Andrei Cristian și apare că este hairstylist la salonul Blondy din Câmpia Turzii.

”Te prindem noi, pe drum. Și te salutăm puțin cu o strângere de mână. Când te prindem, vai de tine! O să stai liniștit la pat, vreo 2-3 zile”, i-a transmis agresorul jurnalistului. Întrebat care este motivul amenințării, agresorul a răspuns: ”Ai să vezi. Nu îți săun aici. O să îți spun când ne vedem”.

Atenționat că amenințarea sa ar putea constitui subiectul unei plângeri penale la Poliție, Andrei Cristian a spus că nu are ce să-i facă Poliția, eventual ”un avertisment”, precizând că ”stai cuminte că am și eu oameni”.

Jurnalistul Gelu Florea va sesiza Poliția în urma amenințării primite. Fapta de a amenința un jurnalist este una foarte gravă, reprezentând și un atentat la libertatea presei.

CODUL PENAL – Art. 206: Ameninţarea

(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

andreicristian 07

 

andreicristian 02

andreicristian 03

andreicristian 04

andreicristian 05

andreicristian 06

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top