Jurnalistul Gelu Florea a câștigat procesul de 10.000 de euro cu Andrei Suciu (T9)!

foto_032018_geluflorea-andreisuciu

Judecătoria Turda a respins cererea lui Andrei Suciu, fost candidat la Primărie și președinte al Asociației T9, care i-a solicitat daune de 10.000 de euro jurnalistului Gelu Florea, pe motiv că ”în repetate rânduri mi-a încălcat dreptul la onoare, deminitate, publicând afirmații jignitoare și neconforme cu realitatea la adresa mea”, precizând că ceea ce publicase jurnalistul erau ”informații defăimătoare și ireale”.

 

În acest proces, Andrei Suciu și-a băgat o avocată plătită cu 4.500 de lei, în timp ce jurnalistul a preferat să nu apeleze la serviciile unui avocat și s-a apărat singur în fața instanței, pe toată durata procesului.

”Ce se poate întâmpla pentru unii, într-o zi de MARȚI 13?! Pot pierde un proces în care m-au acuzat de toate lucrurile posibile, depunând 18 articole scrise de mine în care au vrut să demonstreze asta! Ghinion! În toate cele 18 articole (lista o aveți la final) am spus NUMAI ADEVĂRUL!

Este triumful Adevărului, împotriva Minciunii! M-au terfelit în fel și chip pe internet, acuzându-mă că am scris numai minciuni! Instanța mi-a dat dreptate mie, după ce am prezentat TOATE probele!

Este triumful jurnalismului de investigație! (…)

Mulțumesc Andrei Suciu! Fără această inițiativă a ta, ar fi rămas tot timpul impresia că poate nu am scris Adevărul, că poate eram plătit, că poate aveam interese să dezvălui unele lucruri! Tu m-ai ajutat să demonstrez turdenilor că scriu Adevărul!

Îți mulțumesc! Cred că ai demonstrat cine ești, cu adevărat!”, a spus jurnalistul turdean, pe blogul său.

Citește și (inclusiv modul în care Gelu Florea a motivat respingerea acțiunii, în instanță):

Marți 13 pentru Andrei Suciu și T9! Au pierdut procesul cu mine!

În perioada anului trecut, când jurnalistul Gelu Florea a dat publicității mai multe materiale jurnalistice, în care a dezvăluit implicarea lui Andrei Suciu în protejarea neregulilor penale de la Zoo Turda, minciunile și falsul în acte publice făcute de acesta, dar și faptul că Daniel Doboș/Pierre Dassilu (membru marcant T9 și președinte USR Turda) a făcut circa 20 de ani de închisoare în Germania, după ce a ucis doi civili, premeditat și cu sânge rece, cei de la T9 au declanșat un adevărat linșaj public la adresa jurnalistului, acuzându-l că inventează subiecte și că e plătit pentru a publica aceste minciuni.

O parte dintre adepții lui Andrei Suciu și a T9 au dat crezare acestor acuzații, însă procesul instrumentat de Andrei Suciu împotriva jurnalistului Gelu Florea a demonstrat că cele scrise de jurnalist erau reale.

”Am demonstrat, punct cu punct, că tot ceea ce am scris era adevărat și era corect! Am dat instanței inclusiv adresă de la DNA, prin care se confirmă că există un cercetări penale în cazul jafului de la Zoo Turda (Andrei Suciu a afirmat că am inventat asta!). Am prezentat inclusiv dosarul cu date concrete privind dezvăluirile crimelor comise în Germania de apropiatul lui Andrei Suciu, Daniel Doboș/Pierre Dassilu, care a făcut circa 20 de ani de pușcărie, falsificându-și CV-ul în momentul în care a candidat, din partea USR, pentru Senatul României. N-am avut avocat, ca să mă folosesc de tot felul de chichițe avocățești și m-am bazat doar pe proba faptelor și a acuzațiilor prezentate în cadrul articolelor mele”, a mai spus jurnalistul.

Gelu Florea a spus că este un pas foarte important pentru jurnalismul de investigație și că în acest dosar sunt multe lucruri interesante, pe care le va prezenta publicului, în perioada următoare.

”Respinge ca fiind neîntemeiată cererea formulată de reclamantul Suciu Andrei Nicolae în contradictoriu cu pârâţii Gelu Florea şi SC Geflo Media SRL. Ia act de faptul că pârâţii nu au solicitat cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea şi motivele de apel se depun la Judecătoria Turda. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 13 martie 2018”, a fost verdictul anunțat azi de instanța turdeană.

LISTA CELOR 18 ARTICOLE reclamate de Andrei Suciu (președintele T9):

 1. T9 vrea răspuns pe OUG 13/2017, dar tace mâlc în privința neregulilor de la Parcul Zoo!
 2. T9 scoate artileria grea a minciunilor la atac! Așteptăm scuzele, dacă mai au o umbră de bun simț!
 3. Mitingul T9 de la Turda a adunat oameni cât pentru 1/7 din voturile pentru un mandat de consilier local (VIDEO)
 4. Cum se șterg urmele unui jaf din banul public? Iată cum!
 5. În loc să-și ceară scuze, după o mare MINCIUNĂ, T9/USR preferă să tacă!
 6. După ce au MINȚIT ordinar, cei de la T9 spun că ”Gelu Florea îi denigrează”! Chiar nu mai aveți pic de bun simț?!
 7. Andrei Suciu și T9/USR protejează jaful celor 18 miliarde din banul public! De ce oare?!
 8. Reacția șocantă a T9: Andrei Suciu a semnat un contract de confidențialitate, să nu spună nimic despre jaful de la Zoo!
 9. Au trecut 10 zile… Andrei Suciu încă nu a răspuns apelului lansat de T9: să facă publice informații despre jaful de la Zoo Turda!
 10. Andrei Suciu, FALS în acte publice și ÎNCĂLCAREA LEGII funcționarilor publici!
 11. CUTREMURĂTOR! T9 și Andrei Suciu, asociați cu un dublu criminal?!
 12. INCREDIBIL! T9, Andrei Suciu, USR și Doboș Nicolae-Daniel, nici o REACȚIE după dezvăluirile TurdaNews!
 13. Tupeu de politicieni: T9 ne amenință să ”ștergem” articolele în care dezvăluiam unele nereguli din asociație și ale președintelui T9, Andrei Suciu! Vor să fie ”curați”!
 14. Asociația T9: Drept la replică (este invocată secțiunea de comentarii)
 15. T9/USR atac MINCINOS la adresa TurdaNews, după dezvăluirile despre anii de pârnaie ai lui Daniel Doboș! Citește ADEVĂRUL!
 16. VIDEO – S-au lămurit lucrurile: Pe Andrei Suciu (T9) nu-l interesează să afle vinovații jafului de la Zoo Turda! De ce oare?!
 17. Andrei Suciu, fostul candidat la Primăria Turda, vrea 10.000 de euro de la Gelu Florea!
 18. Asociația T9 a demarat campania electorală mascată, pentru alegerile din 2020!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top