marian morar
m install
nello construct

Jurnalistă TurdaNews, sancționată de Poliția Locală Turda, pentru că n-a avut loc de parcare la Salină, unde participa în calitate de jurnalist la un eveniment public! Solicităm public!

zamblau eugen
Aceasta este ”parcarea rezervată” de ”Poliție”, pe DJ 161B (care nu este în adminstrarea Primăriei!).

Ilinca Dandoczi, jurnalistă la TurdaNews, a fost azi la Salina Turda, în calitate de jurnalist, adică avea o misiune de interes public. Acolo se desfășura o competiție de șah pentru copii și tineri, despre care s-a relatat la noi pe site.

Citește și: Festivalul Internațional de Șah pentru copii și juniori a început! (FOTO/VIDEO)

Neavând loc unde să parcheze, din cauza afluenței mari de turiști de la Salina Turda, jurnalista TurdaNews și-a parcat mașina într-un loc mai retras, ca să nu încurce circulația, iar apoi s-a grăbit să ajungă la festivitatea de premiere.

Ei bine, polițistul local Purcăraș Paul a considerat că a încălcat HCL 199/2019. La modul general, pentru că nu e menționat niciun articol pe Nota de constatare! Ulterior, în procesul verbal s-a menționat că ”a oprit voluntar, neregulamentar, pe un loc destinat Poliției” și că fapta este prevăzută de art. 23 litera F din hotărârea Consiliului Local menționată anterior.

Extras din procesul verbal prin care a fost sancționată jurnalista TurdaNews.

Articolul respectiv face referire la ”blocarea accesului în parcare sau ocuparea unor locuri rezervate”. Practic, acuzația este că a parcat pe ”locul rezervat” Poliției. Serios?! Dar cine a stabilit că este o parcare cu ”loc rezervat”?! În a cui administrare este?!

Extras din HCL 199/2019 – Articolul 23.

Dar cine a stabilit că locul acela e rezervat doar Poliției și că un jurnalist aflat în misiune publică de informare nu poate parca?! Mai ales că vorbim despre o ”parcare” situată pe DJ 161B, drum care este administrat de Consiliul Județean Cluj, nu de Primăria/Municipiul Turda, iar Poliția Locală Turda nu are ”jurisdicție” pe un drum administrat de Consiliul Județean! Dar astea sunt niște ”amănunte” și nu vom insista cu ele, pentru că problema reală este alta. Care trebuie reglementată, urgent!

Aceasta este parcarea rezervată de ”Poliție” pe DJ 161B, drum care nu este administrat de Primăria/Municipiul Turda!

TurdaNews solicită public reglementarea situației, pentru ca jurnaliștii să nu mai fie hăituiți!

Din nefericire, astfel de abuzuri se pot întâmpla oricând împotriva jurnaliștilor TurdaNews, care sunt în serviciul public, având misiunea de informare a opiniei publice (iar noi chiar o facem, asuma și echidistant!). Pentru că nu sunt reglementate anumite situații de acest gen.

În mod normal, un jurnalist ar trebui să aibă acces, la un eveniment public de acest gen, de la care relatează, la parcare. Apoi, autoritățile locale ar trebui să reglementeze mai clar situațiile în care un jurnalist, aflat în serviciul public, cu misiunea de a informa, poate beneficia de anumite situații favorizante, pe bază de legitimație sau autocolant pus în parbriz.

Pentru că este absurd ca polițiștii locali să ”vâneze” jurnaliștii TurdaNews (printre puținii care se mai deplasează pe teren, la evenimente sau pentru informare), doar pentru că sunt jurnaliști și sunt de la TurdaNews, siteul ”incomod” pentru mulți din Poliția Locală, în timp ce alții beneficiază de ”protecția” lor, fiind favorizați.

”Întâmplător” (sau nu?!), Ilinca Dandoczi este chiar jurnalista care a atras atenția atunci când s-au votat ”amenzile îndestulătoare”.

Citește și: Amenzile nu sunt „îndestulătoare”, motiv pentru care Consiliul Local Turda le-a dublat!

La vremea aceea, directorul Poliției Locale Turda, Valer Moldovan, dădea asigurări că majorarea substanțială a amenzilor nu este împotriva celor de ”bună credință”. Azi, un subordonat al domniei sale a sancționat, aberant, o jurnalistă de la TurdaNews, pe motiv că… i-ar fi ocupat locul! Serios?!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

19 Comentarii
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2