vaccinare profesori

Jumătate dintre profesorii clujeni refuză să se vaccineze împotriva noului coronavirus

O bună parte din profesorii clujeni refuză vaccinarea anti-COVID pe motiv că nu au suficiente date despre acesta, există îndoieli cu privire la eficiență și temeri de efecte adverse.

 Liderul sindicatului profesorilor din Cluj Lucia Cojocaru a explicat motivul pentru care aceștia sunt sceptici cu privire la vaccin.

Am discutat cu câțiva profesori. Problema este că nu știu despre vaccin. Au anumite îndoieli, singurele informații find în mass-media. Ar trebui distribuite aceste informații pe grupurile lor, astfel încât să se poată informa și să fie în cunoștință de cauză”, a declarat Lucia Cojocaru pentru Știri de Cluj.

Totuși, aceasta a punctat faptul că profesorii nu se vor întoarce la catedră dacă nu sunt vaccinați, pentru că pun în pericol elevii.

Cojocaru a mai informat pentru sursa citată că profesorii sunt o grupă prioritară pentru vaccinare, ei însă nu se pot vaccina, din cauza lipsei de doze.

Am centru de vaccinare la școală și mi se spune să merg la Aleșd. Nu mi se pare normală această migrație. Ni se spune că suntem o prioritate, iar apoi că nu sunt doze”, a spus aceasta.

Astfel, profesorii care doresc să se vaccineze nu par să reprezinte o prioritate pentru autorități, cu toate că ministrul Educației Sorin Cîmpeanu își dorește reîntoarcerea la școală din 8 februarie.

În acest context amintim că autoritățile extind campania de vaccinare împotriva COVID-19. Potrivit unei hotărâri de Guvern ce ar urma să fie adoptată astăzi, noi categorii de angajați vor fi incluse în etapa a doua de imunizare. Este vorba de angajați din instituțiile publice, persoane cu dizabilități și persoane fără adăpost.

Potrivit documentului, în etapa a doua urmează a fi imunizate și „persoane încadrate într-un grad de handicap, persoane imobilizate, persoane imunodeprimate, însoțitorii acestora și persoanele care locuiesc la același domiciliu cu acestea; persoane fără adăpost”.

 

ULTIMELE articole:

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.