m install
petlinii
nello construct

Judeţul Cluj, inclus pe lista zonelor cu probleme din cauza prafului!

zamblau eugen
floris

Judeţul Cluj face parte dintre cele 15 zone din România, în care praful depăşeşte limitele normale impuse de UE. Este vorba de praful mai mic de 10 microni, care este produs atât „natural” (vulcani, furtuni, arderi de vegetaţie, aerosoli marini), cât şi din cauza activităţii umane (industrie, trafic, încălzirea locuinţelor).

Uniunea Europeană a atras atenţia că în cazul în care problema nu se rezolvă, România riscă amenzi usturătoare. Din cauza particulelor de praf, anual mor circa 200.000 de europeni, conform statisticilor. Asta pentru că particulele de praf la granulaţia indicată provoacă boli precum astmul, cancerul pulmonar, moartea timpurie sau boli cardiovasculare.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a anunţat o nouă videoconferinţă cu aleşii locali – prefecţi, preşedinţi de consilii judeţene, primari – din cele 15 zone „roşii” (roşul este culoarea care indică depăşirea concentraţiilor admise de PM10). Însă, chiar dacă se vor impune măsuri draconice, este greu de crezut că situaţia poate fi drastic îmbunătăţită până la jumătatea anului.

Situaţia poluării cu PM10 în Uniunea Europeană

Depăşiri alte concentraţiilor zilnice de PM10 se consemnează în 286 din cele 915 arii de calitate a aerului de pe teritoriul UE (conform celei mai recente statistici publicate de Comisie, pentru anul 2008), însă, până în prezent, CE a declanşat procedura de infringement datorită acestui subiect doar împotriva Belgiei, Greciei şi României.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: