marian morar
m install
nello construct

Judecătorii l-au IERTAT pe cel care a provocat accidentul MORTAL de la Căpușu Mare!

zamblau eugen

La data de 23 August 2023, pe raza localității Căpușu Mare, județul Cluj, a avut loc un accident grav, provocat de un șofer care nu deținea permis de conducere și care a și fugit, în primă fază, de la locul faptei.

Citește tot aici: VIDEO: Accident rutier GRAV în județ! Patru persoane ÎNCARCERATE și RĂNITE, alte trei, dintre care și doi minori, primesc îngrijiri medicale! (UPDATE 2)

După ce s-a urcat la volan fără a deține permis de conducere și după ce a provocat un accident teribil, soldat cu rănirea a 8 persoane, bărbatul a încercat să fugă de la locul faptei, însă a fost prins, la scurt timp, de către polițiști.

Citește și: Una dintre victimele încarcerate în urma accidentului de la Căpușu Mare, a intrat în stop cardio respirator! (VIDEO)

Deși medicii clujeni s-au mobilizat și s-au implicat extraordinar de bine în salvarea victimelor, una dintre acestea a decedat în cele din urmă la spital.

Citește și: Medicii clujeni merită aplauze! Au reușit să salveze victimele accidentului de la Căpușu Mare! (FOTO)

Șoferul fără permis a fost arestat

La o săptămână de la accident, Ioan Aurel Covaci, cel ce a provocat accidentul, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și părăsirea locului accidentului.

Citește și: Șoferul fără permis, care a provocat accidentul din Căpușu Mare, a fost ARESTAT!

Judecătorii l-au IERTAT pe autorul accidentului de la Căpușu Mare

În cursul zilei de ieri, 12 Septembrie 2023, IPJ Cluj a transmis un comunicat prin care a anunțat că Ioan Aurel Covaci, autorul accidentului de la Căpușu Mare, a fost iertat de către judecători, fiind pus în libertate prin suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

„Cu privire la aspectele apărute în spațiul public, referitoare la un bărbat din județul Cluj, care a produs un accident rutier pe DN1 E60, în localitatea Căpușu Mare, soldat, din nefericire cu rănirea mai multor persoane și ulterior decesul, la unitatea medicală a unui bărbat, facem următoarele precizări:

În cadrul cercetărilor demarate, imediat după externarea bărbatului din spital, polițiștii au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore.

Ulterior, instanța de judecată a decis arestarea lui preventivă pentru 30 de zile, aflându-se sub efectul măsurii preventive și la acest moment.

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă.

Menționăm că, la nivelul instituției noastre, bărbatul nu este cercetat în alte dosare penale întocmite pentru infracțiuni la regimul rutier.

De asemenea, facem precizarea că la data de 13.02.2023, acesta a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești pentru infracțiunile de furt calificat în forma continuării, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Ulterior, la expirarea acestei măsuri, bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, măsură dispusă la data de 14.02.2023, de către Judecătoria Cluj-Napoca.

La data de 29.05.2023, acesta a fost pus în libertate prin suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, prin hotărârea instanței din data de 29.05.2023, emisă de Judecătoria Cluj-Napoca.” – a transmis IPJ Cluj

Bărbatul a mai fost arestat pentru alte infracțiuni

Imediat după ce IPJ Cluj a dezvăluit că bărbatul a mai fost reținut pentru 24 de ore și, ulterior, arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat, în spațiul public au apărut diverse ipoteze cum că poliția l-a pe acesta în libertate până a omorât un om.

Ei bine, IPJ Cluj a mai venit cu o precizare în acest sens, considerând că astfel imaginea poliției ar putea fi „pătată”

„Dorim să clarificăm informațiile apărute în spațiul public, potrivit cărora bărbatul a fost prins de 11 ori și lăsat liber până a murit o persoană.

Astfel, menționăm următoarea stare de fapt:

La data de 09 ianuarie 2023, bărbatul în cauză a fost depistat în flagrant de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești, în timp ce ar fi încercat să sustragă panouri de cofrat din subsolul unui societăți comerciale. Bărbatul nu se afla la volanul unui autoturism în acel moment.

Ulterior, în aceeași zi, la sediul unității de poliție a fost depusă o sesizare pentru furtul panourilor de cofrat, continuându-se cercetările în acest caz.

În fapt, din investigații a reieșit că în perioada 03-09 ianuarie 2023, alături de un alt bărbat, ar fi sustras în repetate rânduri panouri de cofrat aflate în parcarea subterană a unei societăți comerciale din localitatea Florești.

De asemenea, la data de 7 ianuarie a.c., în jurul orei 03.40, cei doi ar fi sustras o remorcă parcată în zona unui centru comercial din aceeași localitate.

În baza investigațiilor efectuate de polițiști s-a constatat că în perioada
menționată, în timpul comiterii infracțiunilor, bărbatul ar fi condus un autoturism fără a deține permis de conducere, autovehiculul în cauză având numere false de înmatriculare.

În urma probatoriului administrat, la data de 13.02.2023, acesta a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești pentru comiterea a 11 acte materiale de furt calificat, 11 acte materiale de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și un act material de conducere a unui autovehicul neînmatriculat.

Subliniez faptul că cele 11 acte materiale de conducere fără permis au fost documentate și probate ulterior comiterii lor, având legătură cu comiterea faptelor de furt calificat, până la momentul reținerii, acesta nefiind depistat în trafic, pe raza județului Cluj, la volanul unui autoturism.

La data de 29.05.2023, acesta a fost pus în libertate prin suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, ca urmare a condamnării prin hotărârea instanței din data de 29.05.2023, emisă de Judecătoria Cluj-Napoca.” – a mai transmis IPJ Cluj

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj
Comentarii recente

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2