nello construct

ISU Cluj se pregătește de ce e mai rău! Trei exerciții de amploare programate în această săptămână

Pentru a fi pregătiți de cele mai grele misiuni, pompierii clujeni vor avea parte de trei exerciții de amploare în această săptămână.

Primul dintre ele va avea loc mâine, la Aeroportul din Cluj Napoca, unde va fi simulat un accident aviatic. Vor urma alte două exerciții, la BT Arena și la un operator economic.

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj, alături de Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj desfășoară marți, 31 octombrie 2023, un amplu exercițiu pe una dintre pistele aerogării, unde va fi simulat un accident aviatic. Exercițiul va demara în jurul orei 09:00, motiv pentru care anunțăm populația că autospecialele de intervenție se vor deplasa în regim de urgență spre aeroport.

Tot în această săptămână, pompierii clujeni vor susține alte două exerciții, în cadrul Cursului de pregătire în conducerea intervențiilor în situații de urgență, care are loc la Cluj-Napoca. Acestea sunt programate joi, 2 noiembrie 2023 la Sala Polivalentă BTarena, respectiv vineri, 3 noiembrie 2023, în incinta unui operator economic din domeniul petrolier, situat pe strada Cantonului. Astfel, la antrenamentele amintite anterior va fi necesară deplasarea autospecialelor pe străzile municipiului Cluj-Napoca în regim de urgență, tocmai pentru a simula o situație reală.

Sesiunile se regăsesc în proiectul „Creșterea rezilienței la dezastre prin îmbunătățirea pregătirii pentru misiuni de căutare-salvare și asanare a muniției neexplodate – RESILIENCE”. Drept urmare, începând de luni, 30 octombrie 2023, în orașul nostru sunt prezenți la curs ofițeri cu funcții de comandă din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, precum și de la Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență.” au transmis cei de la ISU Cluj, prin intermediu unui comunicat.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: