ISU Cluj pentru familia directorului APIA: „ A fost făcut tot ceea ce omenește și profesional a fost posibil în cele zece zile de căutări!”

scafandri MAI

Gândurile noastre merg spre familia persoanei dispărute de mai bine de o săptămână pe lacul Beliș-Fântânele, căreia am dori să-i transmitem, pe această cale, că a fost făcut tot ceea ce omenește și profesional a fost posibil în cele zece zile de căutări, pentru a verifica orice informație sau indiciu care ar fi putut să ducă la găsirea acesteia.

De la început, această misiune s-a anunțat a fi dificilă, pentru că a presupus derularea căutărilor în mediu subacvatic pe o suprafață foarte mare, întrucât nu a fost cunoscut locul unde persoana dispărută a căzut în apă.

Lacul Beliș-Fîntănele este cel mai întins din județul Cluj, iar în zona de căutare există adâncimi care depășesc 40m, nefiind, totodată, de neglijat elementele de risc și dificultățile pe care le-au întâmpinat scafandrii Forțelor Navale și ai Serviciului Salvamont-Salvaspeo. Acestea au fost:- adâncimi care variază subit și peste limita uzuală de scufundare, respectiv 40m,

– diverse resturi materiale din mediul subacvatic (bușteni, blocuri de turbă sau trunchiuri de copaci care se află încă în picioare pe fundul lacului),- straturile variabile de nămol existente pe fundul lacului.

Forțele și mijloacele implicate în căutările din primele zile au cuprins, pe lângă pompierii prezenți în fiecare zi, forțe ale Inspectoratului Județean de Poliție și ale Serviciului Public Județean Salvamont Salvaspeo.

Dispozitivul de căutare a fost mărit în ultimele patru zile prin sprijinul a 26 de militari din cadrul Centrului 39 Scafandri. Misiunea a implicat în aceste ultime zile 18 pompieri militari din cadrul ISU Cluj și ISU Mureș, precum și 13 mijloace tehnice și autospeciale, dintre care patru bărci (una dotată cu echipament sonar), o ambulanță de prim-ajutor SMURD și o autospecială pentru tratamente hiperbarice şi oxigenoterapie din cadrul ISU Mureş, care a asigurat intervenția rapidă în cazul unui incident suferit pe timpul scufundărilor la mari adâncimi. 

ISU Cluj

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top