m install
nello construct

Isteria „aţei chirurgicale” a afectat şi judeţul Cluj

floris

În mai multe spitale din România a fost găsită aţă chirurgicală din China, despre care se bănuieşte că ar fi nesterilă şi ar provoca infecţii pacienţilor operaţi.

 

Deocamdată, medicii au declarat că nu se ştie numărul de persoane care au utilizat aceste aţe chirurgicale, dar că în judeţul Cluj nu s-a înregistrat niciun caz în care aţa chirugicală ar fi pus în pericol viaţa pacienţilor. Cu toate acestea, Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Cluj a retras ieri din spitalele judeţului Cluj ultimele 160 de cutii ce conţineau materiale chinezeşti de sutură chirurgicală suspectate că ar fi nesterile. Inspectorii sanitari au găsit aţa chirurgicală nesterilă importată din China în marea majoritate a spitalelor din judeţul Cluj, exceptând două sau trei unităţi. Este vorba de spitalele din Gherla, Dej, Câmpia Turzii, Spitalul Municipal Cluj-Napoca şi din Huedin, unde au fost găsite loturi de aţă contaminată. „La Spitalul Clinic Municipal Cluj au fost găsite ultimele 12 cutii, în Turda – 111, iar în Spitalul Orăşenesc Huedin, înca 37. Materialele găsite urmează să fie supuse unor teste, iar în cazul în care va fi demonstrată nesterilitatea lor, acestea vor fi incinerate”, precizează reprezentanţii unităţilor medicale.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 56 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: