m install
nello construct

Își doresc tinerii artiști turdeni un FESTIVAL dedicat exclusiv lor? Vezi ce spune Casa de Cultură Turda! (SONDAJ)

floris

În ședința Consiliului Local Turda, din data de 31 Ianuarie 2023, consilierul local USR, Gabriela Blăniță, a cerut Casei de Cultură Turda câteva explicații referitoare la Festivalul Tinerilor Artiști.

În anul 2022, Casa de Cultură Turda a propus organizarea unui festival pentru tinerii artiști turdeni, prin care generațiile tinere să se poată exprima și promova, dar și pentru a avea parte de o experiență de neuitat.

Încetul cu încetul, această propunere a început să dispară și nimeni nu a mai văzut să se facă vreo mișcare în acest sens. Mai mult decât atât, această propunere nu mai apare în programul de activități al Casei de Cultură a municipiului Turda, pentru perioada Ianuarie-Decembrie 2023.

Motiv pentru care, consilierul local USR, Gabriela Blăniță, și-a exprimat dezamăgirea față de lipsa unui astfel de festival, deoarece majoritatea evenimentelor culturale din municipiul Turda sunt destinate adulților.

Ce spune Casa de Cultură Turda?

Ioana Felea Popa a precizat că în urma unor discuții atât cu membrii Casei de Cultură Turda, cât și cu directorul Teatrului Național „Aureliu Manea”, Cătălin Grigoraș, s-a decis ca pentru o vreme să se renunțe la această idee, deoarece nu există spații în care să se organizeze un astfel de festival.

De asemenea, Ioana Felea Popa a declarat că tinerii turdeni sunt implicați deja în toate festivalurile și momentele artistice din orașul nostru.

Aceasta a mai adăugat că va exista un astfel de festival, însă nu este o prioritate, deoarece tinerii orașului nostru fac deja parte din ansambluri folclorice, cluburi de teatru și dans.

Vor tinerii turdeni un festival dedicat exclusiv lor?

Chiar dacă tinerii noștri fac parte din cluburi și ansambluri culturale, un festival de acest gen i-ar pune cu adevărat în valoare.

Există în Turda tineri ce sunt extrem de talentați, indiferent că vorim de dans, teatru, muzică sau artă vizuală și nu toți sunt cunoscuți. Chiar dacă acum acestă pasiune este mai mult un hobby pentru ei, ar putea oricând să-și dezvolte pasiunea în carieră, iar un astfel de festival le-ar da un plus de încredere.

Cred că știm cu toții deja cât de grea este viața unui artist și cât de greu este să transformi o astfel de pasiune într-un job full-time din care să poți și trăi, iar asta se întâmplă pentru că nu dăm destulă importanță acestui domeniu, însă tuturor ne place să auzim o muzică bună, să vedem un spectacol frumos, să privim fotografii senzaționale, să admirăm o pictură sau un desen etc.

Așa cum spunem toți, tinerii sunt viitorul, însă e nevoie să avem grijă de acest viitor pentru ca el să se dezvolte frumos și mai ales într-un domeniu ales de ei, pe care îl îndrăgesc și îl fac din plăcere.

Spații cred că s-ar găsi, mai ales cu ajutorul administrației locale care sunt sigură că-și dorește să investească în cultură, precum investește în sport prin construirea Sălii Polivalente Turda, iar cum pentru festivalurile dedicate adulților se găsesc spații, cred că se vor găsi și pentru tineri.

Acum, întrebarea este: Își doresc tinerii artiști turdeni un festival dedicat exclusiv lor? Mai jos aveți un sondaj în care vă puteți exprima dorința.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 55 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: