IPJ Cluj revine în atenția cetățenilor cu un subiect pe care ni l-au mai prezentat de-a lungul timpului și anume, infracțiunile informatice și siguranța în mediul online.
Mai exact, IPJ Cluj face referire la fraudele cu investiții care promit îmbogățirea imediată. Astfel, autoritățile ne prezintă cum să recunoaștem o „oportunitate” falsă.
Fraudele cu investiții
Este important să înțelegem sensul unei investiții sigure și cum să recunoaștem o ”oportunitate„ falsă.
Cum se pune în practică o fraudă cu investiții?
Prin intermediul unor reclame și anunțuri promovate pe rețelele de socializare referitoare la servicii de investiții financiare, în care se folosește imaginea unor companii cunoscute listate la bursă sau false mărturii ale unor celebrități pentru a-i atrage pe oameni să investească în escrocheriile lor.
Se promit câștiguri imediate foarte mari prin „cumpărarea de acțiuni” care vor „genera dividende” de zeci de mii de lei „direct pe cardul” utilizatorilor. În astfel de cazuri, atacatorii se folosesc de link-uri malițioase cu ajutorul cărora încearcă să obțină date personale și financiare de la utilizatori.
Victimele furnizează date de contact pe formularele puse la dispoziție în acele reclame. Ulterior sunt contactate telefonic de persoane necunoscute, care, după discuții repetate, reușesc, de obicei, să convingă victimele să se înscrie pe diferite platforme de investiții online.
Dacă sună prea bine pentru a fi adevărat, este mai mult decât posibil să fie o fraudă.
Polițiștii inistă tocmai pentru a preveni victimizarea persoanelor și în acest sens se afirmă că educația financiară este primordială pentru protecție în cazul investițiilor financiare.
Mai multe detalii găsiți în următorul link
https://sigurantaonline.ro/fraudele-legate-de…/…